Mennyi pénzt "illik" adni a testvérem ballagására?
Húgom holnap fog ballagni, az ebédre négyen fogunk menni (férjem, 2 gyerekünk, én).
Mikor nekem volt a középiskolai ballagásom, akkor nekem nem rendeztek a szüleim ebédet, nem kaptam semmit, még egy csokor virágot sem. Ennek már 8éve, és még mindig nagyon bánt. Nem támogattak a továbbtanulásban sem, ezért csak évekkel később tudtam elkezdeni a főiskolát, aminek a tandíját a férjem fizeti. A húgomat viszont mindig is körberajongták, a világ csak körülötte forog. Szabadon választhatott egyetemet is, a tandíjat és egyéb költségeket pedig 100%-ban a szüleim állják (ez félévente kb 1millió Ft lesz). Nem sajnálom ezeket a dolgokat a testvéremtől, csak fáj, hogy nekem ezeket nem biztosították. Pedig az anyagi helyzetük nem változott az évek folyamán és én sem tanulok rosszul.
Nemrég azt mondta a testvérem, hogy ne vegyünk neki a ballagásra semmilyen ajándékot, virágot se vigyünk, inkább a pénzt adjuk oda neki, mert laptopra gyűjt... De mindegy, hogy mennyi pénz fog összegyűlni, mert a szüleim úgyis ki fogják neki pótolni.
Ezek miatt a dolgok miatt a férjem nincs túl jó viszonyban a testvéremmel, legszívesebben el sem jönne a ballagásra és ebédre. Az ajándékról pedig csak annyit mondott, hogy pontosan annyit fogunk neki adni, mint amennyit én kaptam az én ballagásomra. Aztán megenyhült és megegyeztünk 5.000Ft-ban, plusz nem veszünk virágot és ennek az árát, 2.000Ft is megkapja. De attól tartok, hogy ők sokkal többre számítanak, és ez miatt kellemetlen helyzetbe kerülök, kerülünk.
Ti mit tennétek ebben a hülye helyzetben?
Miért lenne tahóság, hogy "csak" 5000 Ft? Szerintem inkább az a tahóság, ha valaki lekicsinyli az AJÁNDÉKA kapott összeget, dolgot, elvégre nem fizetésről van szó, hogy bármivel is rányban kellene állnia. Egyébként mennyi t kellene egy ballagásért odatolni? Ez mégcsak nem is esküvő, a ballagónak tiszta hasznon a semmiért kb., mert ezt viszonozni se nagyon lehet, nem úgy, mint egy szülinapi, vagy karácsonyi ajándékot.
Igen, az valóban elég genya dolog, hogy ekkora különbséget tesznek köztetek, de ez nem a testvéred hibája. Ellenben, nekem se lenne kedvem ilyesmit finanszírozni azzal a tudattal, hogy alig néhány éve te lóf...st se kaptál, nemhogy ajándékot, meg továbbtanulási lehetőséget. Tesód nyilván nem vak, látja, hogy mekkora különbséget tesznek köztetek, ha meg csalódott lenne,és ennek hangot ad, meg lehetne neki mondani, hogy ez még ahhoz képest is hatalmas összeg, mint amit te kaptál annó, és neked most a saját tanulmnyaid is nagyon sokba kerülnek, értékelje a helyzetét, mert járhatott volna sokkal rosszabbul is. Ha meg a szüleid szólnának érte, akkor meg lehet mondani, hogy pótolják akkor ki annyival, amennyit megspóroltak rajtad! Egyébként meg nem illik nyilvánosan lkobogtatni, hogy kitől mekkora összeget kap, és nem is értem, miért lenne bármekkora összeg is ciki, vagy kellemetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!