Mennyi pénzt illik adni általános iskolás ballagásra féltestvérnek?
Jó a kapcsolatunk, bár én sokkal idősebb vagyok, ezért nem együtt nőttünk fel. Féltestvérem pénzt kért a nyolcadikos ballagására. Nekem külföldről kell majd Magyarországra utaznom ezért, ami elég nagy cécó, szabadságot is kell kivennem stb.
Ezek tudatában ti mennyi pénzt adnátok? Mi a szokás?
Köszönöm, ha válaszolsz!
Őszintén nem értem azt az indoklást, hogy a 8-os ballagás nem nagy dolog, ezért elég egy 5 ezres, ami emellett az infláció mellett kb. semmit nem ér.
Amikor esküvőre megy az ember, azt se tartom nagy teljesítménynek, oda mégis többet illik vinni. A 8-os ballagásán a legtöbb embernek egy mérföldkő az életében, ami után másik iskolába fog járni, tehát a mindennapi életében is változás várható, még annál is jobban, mintha valaki megházasodik.
Attól, hogy külföldön dolgozol, még inkább "elvárható", hogy többet adj.
34es remélem te minden 8 osztályos ballagó ismerősödnek legalább 100 ezret adsz hiszen megváltozik az életük:-D
Ezért tart ott a világ ahol tart. Már a gyerekek is kis haszonleső szemétládák akik mást se tudnak csak a markukat tartani akkor is ha épp hogy megvan a 8 osztály.
Értsétek már meg, h szegények vagytok. Attól, h azt hiszitek azaz élet, h sokat dolgoztok kevés pénzért, ez még egy torz felfogás. Legbelül biztos érzitek, h boldogtalanok vagytok és nem sikerült az élet. persze a névtelen oldalon kicsit úgy érzitek, ha jól beírjátok a véleményeteket, attól kicsit jobb, de nyilván nem old meg semmit.
Attól, h 50-100 ezerFt megspórolnátok havonta, még semmivel nem lennétek előrébb, mert az életszínvonalatok ugyan úgy a mókuskerék, droid munka és az okoskodás, kamuzás a névtelen weboldalon. A 14 éves gyerekből még bármi lehet, belőletek már nem, ezért is inkább érdemes 100x50ezret adni a gyereknek, mint, h ti áruhitelre, cigire, sz-r minőségű kajákra elköltitek. Gyerek se költi értelmesebb dolgokra, de ott még van 5% esély, h egyszer jó élete lesz. Ez számotokra már nem adott.
Jó sok válasz érkezett, remélem, kicsit sikerült is egyeseknek a napra kiadni a frusztrációt.
Igen, nekem nagy cécó a véges számú szabadságomat egy nyolcadikos ballagásra elhasználni, illetve szállást és repjegyet vásárolni, meg még országokon belül is utazni. És nem arról van szó, hogy nem tehetem meg anyagilag, mert megtehetem, csak nyilván megfordul az ember fejében, hogy amúgy mennyi minden másra jó lenne ez a pénz. Mert az konkrétan vicces volt, amikor azt írták ide, hogy fogjam fel nyaralásnak. 😀 Nem egy utolsó magyar faluba szoktam menni nyaralni általános iskolás ballagásra félig alkesz rokonsággal.
Egyébként nálunk apámon kívül mindenki értelmiségi, szóval nem arról van szó, hogy hú de nagy teljesítmény volna, de nálunk ezt meg szokták tartani, még ha szerényebben is, mint egy diplomaosztót.
Max 20000 Ft-ra gondoltam egyébként. Minden más ünnepre is szoktam neki tisztességes ajándékot venni, szóval nem az van, hogy máskor nem kap semmit.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!