Mennyi pénzt adjunk a ballagó gyereknek?
Sziasztok!
Ebben az évben fog 8-ból ballagni az unokahugom. És abban biztosak vagyunk hogy pénzt fogunk adni neki. Viszont nem tudom, hogy ilyenkor mennyit illik adni. Ti mennyi pénzt adnátok vagy mennyit kaptatok.? Mielőtt jönnének azok a válaszok, hogy ez attól függ mennyit tudunk adni es hogy elmaradnak a ballagások. Nálunk megfogjak tartani au iskolában is augusztusban, és a család is megfogja tartani.
50 ezer FEJENKÉNT/családonként egy 15 éves gyereknek, mert kijárta az általános iskolát? Érettségire akkor már most spóroljon mindenki.
Egyébként meg nem tudom, miért kötöd ki, hogy ne a ti anyagi helyzeteteket írjuk. Miért, mi alapján viszonyítsunk? Nem mindegy, hogy havi 200-ból éltek hárman, vagy egy emberre jut 3x ennyi.
Szerintem egyébként 5-10 ezer között, ezzel a gesztus megvan, de mégse istenítünk 8 általánosért. Ha sokan hoznak pénzt, abból összegyűlik egy szép összeg, amiből nyugodtan vehet valami komolyabb dolgot.
És akkor mi van, ha nem érdem, meg nem különleges teljesítmény? A karácsony sem érdem, meg a szülinap sem, mégis összejönnek a családok, barátok és ünnepelnek, együtt vannak, jól érzik magukat.
Attól, hogy ti ilyen besavanyodottak vagytok, hogy semminek se tudtok örülni, más még jól érezheti magát a barátaival, családjával. És ha náluk az is szokás, hogy pénzt ajándékoznak, azzal mi a baj?
Szia!
Az én unokahúgom is ballagni fog. Tekintettel arra, hogy a ballagás utáni ebédünket legalább fedeznie kell az ajándék összegének (legalábbis mi így gondolkozunk, ha lagziba megyünk, akkor is) , mi 15e ft-t fogunk adni kis csokor virággal. 3-an megyünk a ballagásra- elméletileg.
Bölcsiből is ballagnak a gyerekek. Adott korban minden nagy teljesítmény. Egy bolcsisnek nagy dolog oviba kerülni, egy ovisnak meg iskolát kezdeni. De akik szerint ezek nem lényeges lépések és nem kell büszkének lenni rá, az nyilván annak se tudott örülni, amikor pl a saját gyereke először felült, vagy kimondta ez első szót....
Kérdező! 10-20 e körül, ha belefér.
Örülni neki, megünnepelni egy dolog. Hozzávágni egy félhavi minimálbért meg egy másik.
Ha nem érted a különbséget, akkor gondok vannak a szövegértéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!