Tényleg egyesek az anyósukat is fel szokták köszönteni anyák napján?
Ismerek olyan férfit, aki úgy gondolja, hogy magát az anyaságot ünnepeljük május első vasárnapján. Ez természetesen nem azt jelenti nála, hogy minden anyát felköszönt, aki szembe jön vele az utcán gyerekkel, felköszönti, de a rokonságban felköszönti az anyákat, anyóst, sógornőt stb.
Én másképp értelmezem ezt az ünnepet, én csak az édesanyámat, legfeljebb a nagymamáimat köszöntöttem fel, amíg éltek.
Gyerek köszönti az anyát, nagymamát.
Nem a szülő az anyóst.
Fel szoktam. Sógornőmet is (két lánya van). Sőt, ők is köszöntenek engem jelképesen, mint a kislány keresztanyját.
Ők is úgy ünnepelnek, mint amit a #2 válaszoló írt, hogy az anyaság ünnepe, nem a saját édesanyjuké.
Én inkább az a típus vagyok, hogy csak a sajátomat, de ha nekik ezzel örömet okozok, akkor miért ne? Nem kerül semmibe az, hogy felhívjam/írjak nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!