Mennyit illik adni az esküvőre?
Figyelt kérdés
Esküvőre vagyunk hivatalosak és nem tudjuk mennyit illik adni manapság. Étterembe lesz és koszorús párok vagyunk. Nem tartjuk a kapcsolatot annyira, a párom régi barátja. Mennyit szoktak manapság adni? Köszönöm a válaszokat.2017. szept. 27. 20:35
1/11 A kérdező kommentje:
Ja és külföldről jöttünk haza, ami azért az sem volt kevés.
2017. szept. 27. 20:45
2/11 anonim válasza:
Fejenként 10-20e Ft körül "illik". Felette ha akartok és tudtok adhattok, de szerintem senki nem nézi.
3/11 anonim válasza:
Újabban nagyon elszálltak az igények. Az össszejött pénzből akarják kifizetni a lakodalom költségeit.
Elég, ha 10.000.-et adtok.
4/11 anonim válasza:
Mond, hogy nem értek rá, mert disznóvágásra hívtak a rokonok.
6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Akkor nem nagyon számoltam el magam. Olyan 30000 Ft/fő gondoltunk.
Hazudni nem fogok, hogy disznóvágás vagy stb... inkább őszintén megmondanám. De igazéból ez még belefér.
2017. szept. 28. 07:31
7/11 anonim válasza:
Ha ketten vagytok akkor eleg a 30, en 20at adtam legutobb, de ha egy par vagytok akkor nem szokas "fejenkent" adni. Sajnos sokan azt hiszik manapsag, hogy attol hogy kulfoldon dolgozik valaki, mar egybol a bore alatt is penz van, mert csak azt latjak mennyivel tobb a fizu, azt mar nem hogy mennyivel tobb a lakber meg a tobbi is.
8/11 anonim válasza:
Általában a vacsora, vendéglátás becsült költségét illik adni. Tehét az összeg attól függ, milyen helyen, milyen szintű vendéglátásban lesz részetek. Egy Hiltonban rendezett lagzi nyilván sokkal többe kerül mint egy vidéki sátras buli.
9/11 anonim válasza:
Én 30ezret adnék összesen ajándékként (nem fejenként), plusz lesz még menyasszony tánc, oda 10ezret.
Ha annyira nem tartottátok a kapcsolatot, szerintem ennél többet mem kell adni.
10/11 anonim válasza:
Ja az úgy jó, hogy fejenként 30-at.Ha többet adnátok, az már túlzás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!