Mennyi pénzt szoktak adni a borítékba?
Figyelt kérdés
Lakodalomba megyünk én párom meg a gyerekünk aki 10 hós-
10-20 ezer forintot illik bele rakni vagy többet, illetve kevesebbet, nem tudom írjatok sürgős.
2013. szept. 23. 13:32
1/5 anonim válasza:
A kaja árát mindenképpen illik, ami 2 főre olyan 8-10 ezer. Szóval egy 10 ezres elég.
Ha viszont jóban vagytok a párral, és szeretnétek segíteni is nekik, kvázi ajándékot vinni, és megengedhetik magatoknak, akkor 20 ezer szép lenne.
2/5 anonim válasza:
Nem írtál bővebbet.. Mi pld. egy olyan Michlein csillagos étterembe voltunk meghíva, ahol egy ebéd ára 25 ezer (?!!!) forint volt.. Hárman mentünk, de sajnos nem tudunk 75-80 ezret adni, csak 40 ezret adtunk hárman... (és még ez is megterhelte a kasszát). De ha otthoni sátras lagzi, vagy olyan normál kategóriás étterem, akkor szerintem is babával egy 20 max.. az elég.
3/5 anonim válasza:
Én 20-ezret szoktam a boritékba tenni.A menyaszony táncoltatásnál viszont spórolok ott használt buszjegyet,zsebkendöt stb dobok a kalapba.
4/5 anonim válasza:
Ha a pénzért hívnak meg, akkor semmit. Mi ez az újabb divat, hogy a kaja árát illik kifizetni? Vendégek vagytok, nem étterembe mentek. Csak annyit adj, amennyit a pénztárcád elbír. Akár csak pár ezer Ft-ot.
Felénk sokan el sem mennek olyan lakodalomba, ahol elvárják minimum a vacsora árát.
5/5 anonim válasza:
Mifelénk meghívottanként 10 ezret (kisgyereket ne számold bele), ez az általános, de mindenki az anyagi helyzete alapján dönti el. Van aki kevesebbet tud adni (pl. babások mint ti, nagycsaládosok, rosszul keresők) és vannak jól keresők akik többet. Normális esetben úgysem fogja a pár rávetni magát a borítékra és azt nézegetni ki mennyit adott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!