Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Helyeslitek az ajándékozási...

Helyeslitek az ajándékozási lázat?

Figyelt kérdés
Tapasztalom ismerőseim közül sokan ajándékok után futkosnak,-van aki hetente vesz valakinek.Mert a családban névnap,szülinap, évforduló,érettségi,van.Vagy:pont egy hete már nem iszik anyósom,férjem nem vert meg egy hónap óta (már én verem ha részeg)A gyerek végre 16 éves,végzett az ötödikben is.AJÁNDÉK:ROBOGÓT KAPOTT
2013. aug. 4. 22:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Nem normális. Én nem szeretem ezt a karácsony, szülinap, névnap, ballagási hülyeséget. Felesleges. Ha az ember 18 éves lesz akkor oké. Meg ha kerek szám következik(30,40 stb.) De a karácsony se szól másról mint ajándék. Megszüntetném az egészet a családban ha lehetne.
2013. aug. 4. 23:23
 2/11 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló,én úgy szűntettem meg hogy Karácsonyra mindenkinek vettem egy csomag győri kekszet.Így aztán nem mondhatták hogy kivételezek.Érdekes ez sem tetszett,azóta nem kapok semmit,de,nincs harag.
2013. aug. 4. 23:35
 3/11 anonim ***** válasza:
Szívemből szóltál, kérdező. Nekem is elegem van.
2013. aug. 5. 04:57
 4/11 anonim ***** válasza:

Èn szeretek ajándékozni és mi ezekere jó elöre készülünk.

2 gyerekes család vagyunk, az össze rokonunk 500-1000km-re laknak, évente 2-3x la´togatjuk/látogatnak meg minket. A szülinapokra kapunk csomagot.

Karácsony talán az egyetlen amire mindenki mindenkinek küld/ad ajándékot.

Mi pl a dédiknek mindig fotóalbumot készítünk az elözö évröl, és ennyi. Ennek nagyon örülnek, mert egész évben alig látják a gyerekeket, és legalább akkor van egy összeitésük.

Az aandék roboogora most nagyon féltékeny vagy. Pedig miért lenne nagy dolog egy 16 évesnek? Tesóm annak idején simsont kapott kb így 16-17 évesen. Most már simsonok nincsenek, a tinik robogót kapnak. Èn is szeretem össze csatolni a dolgokat, hogy a gyerekek ne csak úgy kapjanak valamit, hanem valami eseményhez kössük, így nem meglepö, hogy az iskola befejeztére kapta.

2013. aug. 5. 07:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Tisztelt utolsó-4es-válaszoló,nem vetted észre az iróniát?16évesen végezte be az iskolát,ÖTÖDIK osztályban,és ezért is ajándék jár?!
2013. aug. 5. 08:31
 6/11 anonim ***** válasza:
Én azt tudom, hogy imádok ajándékozni.
2013. aug. 5. 09:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Mi a karácsonyt már évekkel ezelőtt megoldottuk. A férfiak egy üveg bort vagy pezsgőt kapnak. A nők egy tábla csokit.. Mivel csakis a szúk családban van ajándékozás így az unokatestvérek, nagynénik, nagybácsik nem érdekelnek..Gyerek meg csak 1 van aki még kicsi..Ő neki veszünk, de nem vagyonos ajándékot.. Ő még örülhet az ünnepnek..

Születésnapra és névnapot egy szép képeslappal oldjuk meg. Csak a gyerek kap egy kisebb ajándékot..

Egy biztos. Ha komoly ajándékot mint egy robogó csak úgy ajándékoznék ha ki is érdemelte.. Azért mert a h*lye gyerek 16 évesen elvégezte végre a 8 általánost, inkább csendben szégyenkeznék de nem robogót vennék..

2013. aug. 5. 09:33
 8/11 Antimod ***** válasza:

Pótcselekvés. A legtöbbször azért adnak valami "drágát" a szerettüknek az emberek, mert kompenzálni akarják azt, hogy nincs elég idejük odafigyelni a másikra. Sokszor ez nem is az ő hibájuk.

A "jó ajándékozás" az szerintem, ha tényleg odafigyelsz arra, hogy kinek mit adsz, és valóban egybevág(hat)-e azzal, amit ő szeretne kapni. Ezért néha egy kisebb ajándék, egy apróság mélyebb érzéseket vált ki az ajándékozottban, mert érzi mögötte a törődést, a figyelmet és a szeretetet.

2013. aug. 5. 11:58
 9/11 A kérdező kommentje:
Tisztelt 7-es válaszoló,örülök hogy vannak még családok ahol nem a "rongyrázás"miatt ajándékoznak egymásnak.Néhány csekélyebb értékű ajándék is lehet, de szeretettel adjuk,és máskor is törődjünk az ajándékozottal. Végül:az apróbetűs részt is tessék figyelmesen olvasni,azt írtam:16 évesen végzett az iskola ÖTÖDIK osztályában,ezért kapott robogót!/nem16 évesen fejezte be a 8 osztályt/
2013. aug. 5. 13:10
 10/11 schocko ***** válasza:
Nagyon helyeslem, növeli az árúforgalmat, örülnek a gyártók, kereskedők, szállítmányozók, mindenki...
2013. aug. 5. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!