A Cipősdoboz csomagokat mennyire személyre szabottan osztják a szegény gyerekek között?
Szívesen összeállítanék csomagokat idén úgy, hogy tényleg személyes és szívhez szóló legyen.
Pl. zenében tehetséges gyereknek szívesen küldenék kottafüzeteket, gitár pengetőket. Vagy, aki rajzolni, festeni szeret, színes ceruza készletet, festékeket. Egy kicsit hozzájárulva ezzel a jövőjükhöz és fejlődésükhöz, mert valljuk be, ennek nagyobb értelme van, mint személytelen vackokkal kiszúrni a szemüket.
És a csomag díszítése is jelezné persze, hogy milyen érdeklődésű fiatalnak szánom.
Mennyi a valószínűsége, hogy egy csomag a kiosztásánál olyan gyerekhez kerül, aki tényleg értékelné?
Vagy csak random odavágnak mindenkihez valamit, nem törődve a tartalmával és a megajándékozott személyiségével?
Kor és nem szerint. Sok helyen át sem nézik, mert az újracsomagolás plusz meló.
Jó eséllyel nem is ismerik a gyerekeket, nemhogy tudnák, ki és mit szeret.
Nézd meg a helyi családvédelmi szolgálatot. Nálunk minden évben van karácsonyi angyal felhívás. A szegénységben élő gyerekek rajzolnak, ezt minden nap feltöltik az oldalra és lehet rá jelentkezni.
Pl van egy rajz és alatta leírva hogy 6 éves kislány babát és színezőt szeretne.
Ahol én dolgoztam, ott a gyerekek kívánságlistát írhattak, és amiket kívántak, azokat többnyire meg is kapták (pl. Bluetooth fülhallgató, társasjáték). Sok gyerek ugyanazt kérte, mint a társai, de akadtak olyanok is, akik szerényebb dolgokat kértek. Ezeket a cég ajánlatot kérve külső cégektől szerezte be.
Ezen ajándékok mellett az adományokból kor és nem szerint szétválogatva kaptak még dolgokat. Pl. 6-8 év körül kislány plüssfigurát, játékokat, kisiskolás dolgokat; 14-16 éves lány sminkkészletet, noteszt, tiniknek való "menő" cuccokat. 😄 És persze minden csomagba került bőven finomság is.
Szóval a beérkezett cipősdoboz adományokat kibontották, szétválogatták a szempontok alapján, és nagyobb dobozba újracsomagolták, felcímkézték. Így név szerint kapott ajándékot minden gyerek. Biztosan benne volt az, amire vágyott, és még sok-sok más ajándék. (Szerintem egy átlagos gyerek sem kap annyi ajándékot, mint ezek a gyerekek.)
Úgyhogy itt nem fontos szépen csomagolni a cipősdobozt. Bár én sajnáltam volna széttépni az igényes csomagolásokat, de nem én foglalkoztam vele, és megértem, miért így csinálják.
"mindenkihez random hozzávágnak egyet"
Nem, nem vágják hozzájuk. Odaadják nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!