Hogyan reagálnál az ajándékmentes ünnepek ötletére, sértődés lenne belőle?
A családban egész életemben soha nem adtunk/kaptunk ajándékokat karácsonyra,szülinapra,anyák napjára meg semmilyen alkalomból sem.
Párom elvárja az ajándékokat pedig nem is ez a domináns szeretetnyelve. Számomra inkább csak a baj és stressz van az ajándékokkal.
(5 éves kapcsolat)
Teljesen jól...
Nálunk hirtelen megnőtt a család, előkerült pár rokon, akikkel eddig nem volt összejárás, ezt had ne részletezzem. Mindenesetre ők ilyen ajándékozós fajták. Szüli vagy névnap vagy karácsony, mindegy, automatikusan vesznek valamit . Nem nagy dolgok, csak max pár ezres érték, főleg édesség... De annyira szükségtelen. Ráadásul kénytelen vagyok viszonozni.
Nekem ez kín.
A szűk családban sem igazán ajándékozunk, csak ha kell valami, arra rámondjuk, hogy na ezt hozta neked a nyuszi, vagy hasonló... Utálom ezt a kényszert, nem akarom megszokni, inkább azon vagyok, hogy egyszer lebeszélem őket erről a butaságról!
Kapjanak ajándékot a gyerekek, de mi mind felnőttek vagyunk....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!