Szivesen ajándékoztok, vagy fogadtok el ajándékba könyvet?
Azokkal vagyok, akik szerint ajándékba adni csak olyannak, akinek az ízlését jól ismerem.
Én eddig egyszer kaptam olyan könyvet, ami azóta is csak porfogónak áll a polcon. Középsuliban landolt nálam év végi jutalomként egy Danielle Steel regény. Egyáltalán nem a zsánerem, nem is értettem, miért azt adták. Nem dobtam ki, mert emléknek szép, és néha elmosolyodom rajta, amikor eszembe jut, hogy pont ezzel leptek meg anno :) Ebből az élményből kiindulva vagyok nagyon óvatos, ha másoknak veszek olvasnivalót.
Én szeretek könyvet kapni. Mindig van egy listám, amiben legalább 10 (de inkább 20) könyv szerepel. A listáról bármelyiknek örülök. Így az ajándékozó nem nyúl félre én meg nem tudom, hogy melyiket kapom pontosan. Volt, hogy 1 könyvre számítottam és kaptam hármat is.
Könyvet adni csak abban az esetben szoktam, ha másnak is van hasonló listája.
Amiből volt sértődés az a "Mérgező anyósok és apósok" című könyv. Lehet tippelni ki kapta. 😂
Én nagyon szeretek olvasni. Ezt tudják sokan rólam. Így szívesen adtak/adnak ajándékba nekem könyvet. Nagyon tág az érdeklődési köröm így mindig olyat kaptam ami tetszett.
Én viszont nem szeretek könyvet ajándékozni. Mivel az a tapasztalatom kicsi az réteg aki szeret olvasni. Inkább igyekszek olyat ajándékozni aminek emberek szoktak örülni. Pl lakótársamróo tudom szereti az édeséget ezért azzal szoktam "meglepni".
A gyors válaszokat nagyon szépen köszönöm mindenkinek.
A középiskolában a végző diákok, ballagáskor "utra" valóként könyvet kaptak, a kisebb osztályosoktól, akik általában kisebb csoportokban mentek könyvet vásárolni, de igy is sokan kaptak 2 - 3 egyforma kötetet. De azokat tovább ajándékozhatták.
Nem szeretek könyvet kapni ajándékba, mert az esetek 99%-ban olyat kapok, ami nem érdekel és sosem fogom elolvasni. Viszont mivel a rokonság nagy része könyves szakmában dolgozik, ezért minden alkalomra könyvet kapok. Általában megpróbálom eladni őket féláron vagy negyedáron, aztán venni az árukból olyan könyvet, ami érdekel is. Csak sajnos egyre nehezebb túladni a könyveken mostanában, úgyhogy sokszor a nyakamon ragadnak olyan kötetek, amiket aztán soha senki nem fog elolvasni.
Én ugyanez az ok miatt nem szoktam könyvet ajándékozni másoknak: tartok tőle, hogy olyat adnék nekik, ami nem érdekli őket. Na meg rajtam kívül nem is nagyon olvas az ismeretségi körömben senki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!