Szivesen ajándékoztok, vagy fogadtok el ajándékba
könyvet?
Figyelt kérdés
Könyvet a legtöbb alkalomra lehet ajándékozni, legtöbb esetben jól ki lehet választani, Nem csak a tartalom szerint, hanem a kiadás, kötés, éték szerint is. Volt olyan eset, amikor egy ajándék könyv megsértett? Vagy Te bántottál meg valakit, ajándékba adott könyvvel? Mi okozta a sértődést? Hogyan léptétek tul az esetet?
Szeretem a könyveket. Ajándékba kapni is. Adni viszont csak olyannak szoktam, akinek nagyon jól ismerem az ízlését, érdeklődését.
2022. okt. 9. 12:29
2/20 anonim válasza:
Nem. Magam szeretem kiválasztani, hogy mit akarok olvasni
2022. okt. 9. 12:55
3/20 anonim válasza:
Elég sok könyvet kaptam már ajándékba, egyiken sem sértődtem meg, de olyan volt, amelyiknek a témája nem nagyon érdekelt, azt nem olvastam végig. Adni csak egyszer adtam könyvet, de az nem sült el jól. Egy képregényt vettem a hét éves unokaöcsémnek. Az édesanyja tanácsolta, mert a belőle készült rajzfilm tetszett neki. Amikor megkapta, percekig csak nézett rá. Amikor megkérdeztük, hogy mi a baj, azt mondta, hogy ez szomorú és félelmetes, és nem akarja elolvasni. Valószínűleg azért, mert fekete-fehér rajzok voltak benne, és ő ilyennel még nem találkozott. De nem lett belőle komoly sértődés, néhány óra múlva már azt mondta, hogy nagyon tetszik neki, de majd csak 10 évesen fogja elolvasni, vagy inkább csak 20 évesen. :D Szóval a legjobb szándékkal is lehet nagyon mellényúlni, ha könyv ajándékozásról van szó.
2022. okt. 9. 13:24
4/20 anonim válasza:
Mi mindig megbeszéljük, ki, mit szeretne. Nagyon gyakori ajándék nálunk a könyv, de sosem a magunk feje után megyünk.
2022. okt. 9. 14:05
5/20 anonim válasza:
ELVILEG jó ajándék LENNE, DE!!!
Nehéz elöre megmondani, hogy egy adott könyv tetszeni fog-e a megajándékozottnak (nem elégm, hogy hasonló stílust szokottszeretni), illetve ha tetszene neki, akkor nem vett-e már meg. Ilyenkor igen kínos akár elfogadni a könyvet (mert csak valahopl heverészni fog vagy eladja az ajándékozott), de visszaadni is az.
Ezért ha könyvajándékot szeretne valaki adni, akkor adjon könyvutalványt, abból pont azt veszi meg magának az illetö, amit szeretne,
2022. okt. 9. 14:12
6/20 anonim válasza:
Inkább vicces esetek voltak.
Bár én csak akkor ajándékozok könyvet, ha kifejezetten azt kérik, és meg is nevezik, hogy mire gondolnak, de én iskolai vásárból kaptam már meg a Twilight 3. részét, indokolva, hogy könyv is, vastag is, biztos örülni fogok, zsebpénzből Danielle Steelt, mert arra volt elég, és elolvastam pedig nem szeretem (nagyon szirupos nekem), illetve Danielle Stell könyvnek álcázva gyűjteményt a saját verseimből. (legjobb barátnőm azóta is bánja, hogy nem fotózta le a döbbenetet az arcomon, amikor megláttam, hogy pont tőle... :D )
2022. okt. 9. 14:18
7/20 anonim válasza:
Könyvet csak annak ajándékozok, akinek pontosan tudom, hogy milyen könyveket szokott olvasni. Annak, akinek nem ismerem az ízlését, annak inkább könyvutalvány formájában adom oda.
2022. okt. 9. 15:07
8/20 anonim válasza:
Rólam tudják, akik ajándékozni szoktak, hogy nagyon sokat olvasok, ezért inkább utalványt vesznek, ha nem akarnak belefutni, hogy már polcon van a könyv.
2022. okt. 9. 15:30
9/20 anonim válasza:
a közeli családnak és a legjobb barátomnak szívesen veszek könyvet, és tőlük jókat is szoktam kapni, de mással nem szoktam, nem ismerjük egymást annyira.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!