Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Mennyi pénzt illik adni...

Mennyi pénzt illik adni minimum egy lagziban ajándékként?

Figyelt kérdés

Én egy barátja vagyok a menyasszonynak.

Egy barátom aki szintén meghívott, ő, pedig "nagybácsi" kategória, de fiatalabb, mint az ifjú pár, és ezidáig életükben nem sokat találkoztak, mostanában kezdte a család feléleszteni a rokoni kapcsolatokat....

Egyikőnk sem repesve megy a lagziba, de már megígértük. Ajándékot nem kérnek, helyette pénznek örülnének.

Tényleg mennyit illik manapság minimum...?

Ti mennyit szoktatok?

2022. szept. 9. 10:50
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
84%
Én 15000et adtam nem régiben rokon esküvőjén. Ennyit tehettem meg, és a kapcsolat sem túl rózsás.
2022. szept. 9. 10:53
 2/25 anonim válasza:
93%
Nincs minimum összeghatár. Mi tavaly voltunk 2 esküvőn is, unokatesók mindketten, nem rossz a kapcsolatunk, de nem is beszélünk még csak havonta sem, 50-50 ezret kaptak. Mindenki az anyagi helyzetéhez mérten adjon, ne verje magát adósságba egy esküvő miatt, a kapcsolat is legyen szempont, de nyilván aki a "nem szeretem" kategóriában van, az esküvőjére sem mész el. 15-20 ezer simán elegendő (persze, ha megtehetitek), nem a ti pénzeteken fognak meggazdagodni (ne is akarjanak), és lesznek még rajtatok kívül szerintem, olyanok is, akikkel jobb a kapcsolatuk.
2022. szept. 9. 11:02
 3/25 anonim ***** válasza:
93%
Amennyit megengedhetsz magadnak. Erődön felül nem kell.
2022. szept. 9. 11:05
 4/25 Andizsuzsi ***** válasza:
71%
Minimum annyit illik, amennyibe kerültök. Persze ezt nem lehet tudni, hogy mennyi, én talán 30.000-t mondanék.
2022. szept. 9. 11:06
 5/25 anonim válasza:
93%
Én 20-at szoktam a nem annyira közeli ismerősnek/rokonnak.
2022. szept. 9. 11:12
 6/25 anonim ***** válasza:
84%
Mi legutóbb párommal 30-30-at adtunk. Tehát 60 ezret adtunk nekik. Nem túl közeli barát, de jóban vagyunk, viszont évente 2-3x találkozunk kb.
2022. szept. 9. 11:14
 7/25 anonim ***** válasza:
76%

Illem szerint valóban annyit, amennyibe kerülsz a lagzin. Azt olvastam nyáron, hogy ez 35 000 Ft körüli összeg, de ha csak 20-at engedhetsz meg magadnak, akkor adj annyit.

Én 20-at adtam a párnak, mert az oda-vissza utat plusz szállást is ki kellett gazdálkodni, így ennyi fért bele. Beletettem egy borítékba egy szép képes lappal és kész. :) visszajelzésnek annyit kaptam pár nappal később, hogy tetszett az üzenet, amit írtam. Gondolom, ha kevesellték volna a pénzt, nem adnak ilyen visszajelzést.

2022. szept. 9. 11:15
 8/25 anonim ***** válasza:
81%

En annyit szoktam adni, ami nagyjabol fedezi az en fogyasztasomat, illetve annal kicsit tobbet, legyen szo rokonrol vagy baratrol.

Egyedul akkor fogok majd tobbel beszallni, ha mondjuk a gyerekem eskuszik, egyeb esetben nem.

Bar hozzatennem, hogy amikor az en eskuvom volt, akkor kiemeltem mindenkinek, hogy egyaltalan nem varjuk el az anyagi segitseget, nem ezert tartjuk a lagzit. Tehat nalunk nem volt elvaras a fizetes egyaltalan es hidegen is hagyott, hogy ki mennyit adott. Szerintem ez lenne a jo hozzaallas.

Amugy akivel nincs jo, vagy inkabb ugy mondom, hogy elegge tavoli a kapcsolatunk es csak azert hivott meg, mert mittudomen, ugy szokas, en arra az eskuvore nem mentem el, mert minek :D

Szerintem ennek nincs ertelme.

2022. szept. 9. 11:18
 9/25 anonim ***** válasza:
92%
15-20.000 Ft.
2022. szept. 9. 11:37
 10/25 anonim ***** válasza:
33%

Én látom szánalmas illem alapú lehúzásnak ezt a meghívósdit???

Miért nem küldnek meghívó mellé belépőjegy árat is...

"Szeretettel várunk", ha hozol lóvét is, de kiutálunk, ha keveset!

Az ember már bojkottál egy esküvőt inkább, mert csak a lehúzást érzi benne..., kinek hiányzik ez...

2022. szept. 9. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!