Mennyi pénzt illik adni minimum egy lagziban ajándékként?
Én egy barátja vagyok a menyasszonynak.
Egy barátom aki szintén meghívott, ő, pedig "nagybácsi" kategória, de fiatalabb, mint az ifjú pár, és ezidáig életükben nem sokat találkoztak, mostanában kezdte a család feléleszteni a rokoni kapcsolatokat....
Egyikőnk sem repesve megy a lagziba, de már megígértük. Ajándékot nem kérnek, helyette pénznek örülnének.
Tényleg mennyit illik manapság minimum...?
Ti mennyit szoktatok?
Illem szerint valóban annyit, amennyibe kerülsz a lagzin. Azt olvastam nyáron, hogy ez 35 000 Ft körüli összeg, de ha csak 20-at engedhetsz meg magadnak, akkor adj annyit.
Én 20-at adtam a párnak, mert az oda-vissza utat plusz szállást is ki kellett gazdálkodni, így ennyi fért bele. Beletettem egy borítékba egy szép képes lappal és kész. :) visszajelzésnek annyit kaptam pár nappal később, hogy tetszett az üzenet, amit írtam. Gondolom, ha kevesellték volna a pénzt, nem adnak ilyen visszajelzést.
En annyit szoktam adni, ami nagyjabol fedezi az en fogyasztasomat, illetve annal kicsit tobbet, legyen szo rokonrol vagy baratrol.
Egyedul akkor fogok majd tobbel beszallni, ha mondjuk a gyerekem eskuszik, egyeb esetben nem.
Bar hozzatennem, hogy amikor az en eskuvom volt, akkor kiemeltem mindenkinek, hogy egyaltalan nem varjuk el az anyagi segitseget, nem ezert tartjuk a lagzit. Tehat nalunk nem volt elvaras a fizetes egyaltalan es hidegen is hagyott, hogy ki mennyit adott. Szerintem ez lenne a jo hozzaallas.
Amugy akivel nincs jo, vagy inkabb ugy mondom, hogy elegge tavoli a kapcsolatunk es csak azert hivott meg, mert mittudomen, ugy szokas, en arra az eskuvore nem mentem el, mert minek :D
Szerintem ennek nincs ertelme.
Én látom szánalmas illem alapú lehúzásnak ezt a meghívósdit???
Miért nem küldnek meghívó mellé belépőjegy árat is...
"Szeretettel várunk", ha hozol lóvét is, de kiutálunk, ha keveset!
Az ember már bojkottál egy esküvőt inkább, mert csak a lehúzást érzi benne..., kinek hiányzik ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!