Gáz régi típusú de új könyvet ajándékozni valakinek?
Nem tudom mikori de új, és tudom, hogy a téma tetszene az illetőnek. Viszont nem mai, ebből következtetheti, hogy talán guberáltam.
Ami teljes mértékben igaz, de olvasatlan, látszik.
"Használt ajándékot nem illik adni."
Ez így marhaság.
Minden területnek megvan a maga kultúrája. A könyveknél például nagyon nagy nívója van a különleges, már nem kapható példányoknak. Akár szépirodalom terén, de szakirodalomban is. Több olyan szakkönyvem is van, ami nekem nagyon fontos, de alig tudtam beszerezni, mert kb. 15 éve adták ki, és egyetlen kiadást élt meg.
Sőt, van egy 1950-es évekből származó növényhatározóm, amit még nagypapámtól kaptam, és egyetlen másodpercig nem jutott eszembe azon rugózni, hogy "de hát ez használt könyv". Egyébként tiszta, nem gyűrött, csak a fedőlapja kicsit viseltes, annyi baja van, hogy pár helyen már szétjött. De egyébként egy kitűnő könyv, lehet, hogy fekete-fehér, és csak egy kb. 10 színes oldal van a végén, meg azóta bizonyos pontokon válzotozz a rendszertan, de ennyire jó, és precíz magyar nyelvű növényhatározót azóta sem találtam. Nagyon szeretem, és most már bizony egy emlék is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!