Mit mondjak a szüleimnek, hogy ne vegyenek nekem semmit se ünnepekkor, se soha (kivéve ha nagyon ritkán, én kérek valamit)?
Tavaly születésnapomra nem kértem semmit. Sőt, mondtam a szüleimnek, hogy NE vegyenek nekem ajándékot, de kaptam...
Ha valamit adnak nekem, rosszul érzem magam tőle, mert szerintem nem érdemlem meg. Vagyis inkább csak nem értem, miért kell megünnepelni, hogy sikerült még egy újabb évet végigcsinálnom. Mi ezen olyan “különleges”? Miért kell EZÉRT rám plussz pénzt költeniük? Főleg, ha alapból eltartanak... Én meg ha nekik veszek valamit születésnapjukra, akkor meg csak költöm az ő pénzüket (mert én gyerek vagyok, vagyis nem dolgozhatok még pénzért).
És nekem ezek a gondolatok minden ünnepemet elrontják! Pl. karácsonykor még az ünnep előtt 2 héttel is folyton kérleltem a szüleimet, meg nagyon sokat sírtam is emiatt, stb...
Idei születésnapomon (vagyis holnap) mit mondjak, hogy ezúttal TÉNYLEG ne vegyenek nekem semmit??? (Ha már “kötelező” ünnepelni a jelentéktelen életemet...)
Nem mentünk végül, mert messze lakunk a várostól, és neki hamarabb is be kellett mennie, ezért egyedül vett ajándékot nekem. (Huhh... remélem nem került sokba...) Egyébként örülök, hogy ilyen jó anyukám van, mert olyat vett, amire tényleg szükség volt otthon.
Apámnak meg délután jutott eszébe, hogy szülinapom van. Remélem nem kapok tőle viszont semmit, vagyis remélem, hogy együtt vették, amit kaptam. (mert a szüleim elváltak, és ezért kapnék duplán ajándékot, vagyis egy-egy apróságot)
Na szóval ennyi..
Dolgozhatsz pénzért, ha elmúltál már 14 éves és korlátozottan cselekvőképes vagy és a jövedelmed el is költheted nem nagy értékű dolgokra (például házra nem).
Másrészt szerintem eléggé önbizalomhiányos vagy, nem azért mert nem szeretnél ajándékokat, hanem a magadról fogalmazott sorok miatt.
"(Ha már “kötelező” ünnepelni a jelentéktelen életemet...)"
Lehet hogy az önbizalomhiányod miatt neked jelentéktelen, de NEKIK a SZÜLEIDNEK vagy a hozzátartozóidnak, ismerőseidnek egyáltalán nem jelentéktelen, a születésnapod, a szüleid számára, pedig mindennél nagyobb ünnep számukra.
Ha pedig ennyire zavar, szólj a szüleidnek, hogy akkor lennél boldog, ha ajándékok nélkül ünnepelnétek, a különböző ünnepeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!