Mit mondjak a szüleimnek, hogy ne vegyenek nekem semmit se ünnepekkor, se soha (kivéve ha nagyon ritkán, én kérek valamit)?
Tavaly születésnapomra nem kértem semmit. Sőt, mondtam a szüleimnek, hogy NE vegyenek nekem ajándékot, de kaptam...
Ha valamit adnak nekem, rosszul érzem magam tőle, mert szerintem nem érdemlem meg. Vagyis inkább csak nem értem, miért kell megünnepelni, hogy sikerült még egy újabb évet végigcsinálnom. Mi ezen olyan “különleges”? Miért kell EZÉRT rám plussz pénzt költeniük? Főleg, ha alapból eltartanak... Én meg ha nekik veszek valamit születésnapjukra, akkor meg csak költöm az ő pénzüket (mert én gyerek vagyok, vagyis nem dolgozhatok még pénzért).
És nekem ezek a gondolatok minden ünnepemet elrontják! Pl. karácsonykor még az ünnep előtt 2 héttel is folyton kérleltem a szüleimet, meg nagyon sokat sírtam is emiatt, stb...
Idei születésnapomon (vagyis holnap) mit mondjak, hogy ezúttal TÉNYLEG ne vegyenek nekem semmit??? (Ha már “kötelező” ünnepelni a jelentéktelen életemet...)
Kérj kötelet. Valami erős vontatót.
Másrészt ki mondta, hogy gyerekként nem dolgozhatsz? A legalitás már más kérdés🤣
Harmadrészt valszeg már megvették.
Teljesen elrontod a szüleid örömét azzal, hogy siránkozol és tönkreteszed az ő ünnepüket is. Nekik ünnep, mert létrehoztak téged, te vagy az életük értelme, a jövő.
Bár lehet, hogy a sok fanyalgásod miatt kezdik revideálni az álláspontjukat...
Figyelj, de most komolyan!
Érdemes lenne ellátogatni egy pszichológushoz, mert ennek biztosan vannak dolgok a háttérben és életed végéig el fog kísérni, meg kűzdeni fogsz vele, ha nem oldod meg!
Lehet hogy most ez is pénzbe kerül, de vedd úgy mint egy befektetést , mert más lehet az egész életed ha megoldod.
Ja és, a pszichológus nem gáz!
1. Hát... ja. A pszichiáterek. Tudom nehéz elhinni, de már vagy 5-höz is jártam (minimum). Mindenkinek el kellett mesélnem ugyanazokat a dolgokat, aztán elmondták a szokásos “örülni kell az életnek, mert az nagyon jó” szöveget. Az utána lévő alkalmakkor meg megkérdezték hogy milyen volt a napom, meg hogy hogy vagyok. Néha csináltattak velem teszteket, de azzal is csak “kivizsgáltak”, és nekem attól nem lett jobb soha. ENNEK SEMMI ÉRTELME!
2. Azért azt nagyon köszönöm, amit a #2-es válaszíró írt! Sajnos már gondoltam rá, de úgyse vennék meg nekem azt. De ha örömet okozna neked, ha használnám, rendelhetek is a neten. (sajnos képeslapot nem tudnék postázni róla)
3. És ha ez a szüleim ünnepe, és az jó nekik, ha adnak valamit, akkor adhatnák inkább a tesóimnak... akik legalább boldogak lennének tőle.
4. Egyébként szerintem nem is érdekli őket, hogy milyen a hangulatom. Mert amúgy kit is érdekelne??? Itt is csak azt kapom vissza, amit ÉN írtam a kérdés leírásában: az #5-ös válaszíró összegezte az egész gondolkodásomat.
Az apukám pl. szerintem el is felejtette, hogy ma van.
Az anyukám meg szeretné, hogy vele együtt menjek bevásárolni, hogy ott válasszak ajándékot. Szóval még nem vettek semmit.
És NEM vagyok életellenes, csak furdal a lelkiismeretem, ha ajándékot vesznek nekem. ENNYI. Az átlagos napokon általában jó a hangulatom.
És az volt a kérdésem, hogy MIT MONDJAK A SZÜLEIMNEK, HOGY NE VEGYENEK NEKEM SEMMIT
Nem számítottam rá, hogy ennyi “jószívű” ember fog KOMMENTET írni rá. (meg hogy a többi kedves ember meg pontozza ezeket)
Én kérek elnézést, de a véleményetekre NEM voltam kíváncsi. (én is tudom, hogy sokan utálhatnak engem, meg hogy hülyének néznek, DE nem megerősítésre volt szükségem)
Így összességében NAGYON KÖSZÖNÖM A “VÁLASZOKAT”! nagyon jó érzés volt végigolvasni ezt az egészet...(főleg ezen a szép napon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!