Ajandek vasarlaskor mik a fo szempontok? Figyeltek arra hogy magyar termek? Vagy kisvallalkozot tamogattok, vagy kezzel keszult terméket vesztek vagy kornyezet tudatos? Melyik a legfontosabb nektek?
Nekem egyik se fontos. A vállalkozó tudja, hogy ki/mi a célközönsége és azt is vállalta, hogy nem mindenki fogja az ő termékét venni.
Ha kézműves ajándékot akarok, akkor az arany árban van, egy egyedi kulcstartó 5 ezert nekem nem ér meg.
A környezet tudatosságot, meg nem az ajándékokon fogom gyakorolni, ami évente kb 2x van/személy. Helyette ha nagyon akarok ezzel foglalkozni akkor ezt sokkal hétköznapibb módon teszem (pl. Tampon helyett intimkehely).
Ajándékvásárláskor tényleg csak az a fontos, hogy az ajándékozotthoz a lehető leginkább megfelelő terméket válasszam. Mi már rég felhagytunk a teljes meglepetésekkel, nem azért, mert nem ismerem a másikat, hanem azért, mert pl. apám fantasztikus dolgokat barkácsol, de fogalmam sincs, ehhez milyen eszközökre, alapanyagokra lehet szüksége. Vagy pl. anyámnak annyira más az ízlése, mint nekem, hogy amikor órát szerettem volna ajándékozni neki, megkértem, jöjjön el velem, és ő válassza ki, mert hosszú távra veszem, és azt szeretném, ha PONT olyan lenne, amilyenre vágyik - mondjuk előtte én is nézelődtem, és végül abban a boltban vettünk órát, amiről azt gondoltam, hogy a legszebb órák vannak.
Ha magamnak veszek valamit, akkor igen, pl. a kézműves szempontok is szerepet játszanak. A magyar termékeket leginkább élelmiszerek terén szoktam előtérbe helyezni.
De hogy melyik szempont fontos és mennyire, az mindig az adott termék kategóriától függ.
Ezek közül egyik sem lényeges szempont.
Az a lényeg, hogy olyat sikerüljön találnom, aminek örül, amire vágyik, amivel sikerül pozitívan meglepni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!