Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Milyen ajándéktól áll fel a...

Milyen ajándéktól áll fel a hátadon a szőr?

Figyelt kérdés
Olyan "tipikus" kínajándékokat próbáltam felsorolni, amiknél látszik, hogy az ajándékozó célja egyáltalán nem az, hogy örömöt szerezzen, hanem csak túl akar esni valamin, kötelességének érzi, hogy adjon "valamit", tökmindegy, mi az. De hozzászólásban is érdekel. Nyilván nem arra gondolok, ha valaki csak tusfürdőt szeret kapni vagy használt tárgyakat gyűjt és azért adnak neki ilyeneket, hanem amikor látszik, hogy egy másodpercig sem gondolkodtak rajta, hogy mi lenne megfelelő ajándék.

2020. dec. 27. 15:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
78%

megdöbbenve olvasom, hogy amire nincs szükségük, mennyien kihajítják a szemetesbe... ha már elfogadjátok az évek soran többször is jelzett nemkívánatos ajándékokat (mert jelzem, nem kötelező elfogadni, udvariasan is vissza lehet utasítani), gondoljatok azokra akik szívesen fogadnák. akár az olcsó parfümöt is. ma már nem kell messze menni: otthonokba elvinni, adományboltba beadni, feltenni egy facebook csoportba, megkérdezni a szomszédot...

felháborító, komolyan, mikor így is mennyi minden kerül a szemétbe.

2020. dec. 29. 00:27
 12/29 anonim ***** válasza:
87%
már bocs, de a barnás-sárgás fura löttyöt, amiben az isten tudja mi van, te komolyan odaadnád embernek használatra? (mármint jó persze ige, amint látjuk, de hidd el vannak dolgok amik jobbak a szemetesben...)
2020. dec. 29. 12:18
 13/29 anonim ***** válasza:
0%
igen, sokkal jobb helyen van a szemetesben, az ökológiai hatása meg kit érdekel... :))))
2020. dec. 30. 17:53
 14/29 anonim ***** válasza:
41%
a szemetesből megsemmisítésre kerül, adományozva meg esetleg valakinek kiütést okoz, mielőtt szintén kidobná a kukába... de értem hogy ökoszektás vagy, adományozd csak nyugodtan. (bár jobb helyeken átnézik a bekerülő dolgokat, és a sárgásbarnás lötty ott is ki fog dobódni.)
2020. dec. 30. 17:59
 15/29 anonim ***** válasza:
0%
miert, nem a kommunalisba dobod, hanem veszelyes hulladekkent kezeled? mert akkor mondjuk oké, bar azt tovabbra sem ertem miert fogadod el :)))) ha nem akarsz bántó lenni pont hivatkozhatsz a borproblemakra is. amúgy javaslom nézz utána hogy a kommunalis szemet nagy részével mi történik.
2020. dec. 30. 23:35
 16/29 anonim ***** válasza:
13%
amugy az ilyen pazarlo fotelhuszarok erdemelnek meg hogy a magamfajta "okoszektasok" szarjanak bele az egeszbe, hogy a gyerekeidnek mar ne legyen elheto az elete. remélem oket is pazarlasra tanitod.
2020. dec. 30. 23:37
 17/29 A kérdező kommentje:
Akkor vissza lehetne most már térni a kérdésemhez?
2020. dec. 30. 23:37
 18/29 anonim ***** válasza:
89%

Én mindennek örülök karácsonykor, szeretem a szentestét, azt, hogy egybe gyűlik a család, ajándékozunk, szeretetből, az ünnep alkalmából, szóval én örülnék egy tusfürdőnek is, egy csengőnek is, egy képeslapnak, egy dísznek is. DE, olyat próbáljon meg valaki, hogy használt vagy felbontott akármit adjon nekem!... Szerintem egy jó pár évig, nem azon kell majd töprengeni, hogy mit vegyen nekem, vagy mikor induljon, hogy ideérjen... Az biztos, hogy meghívni nem fogom, örüljön, hogy egyáltalán szóba állok vele. Soha nem kaptam még szerencsére. Ugyebár szeretetből ajándékozunk, na most, ha adna nekem valaki, egy felbontott csokit, bonbont vagy BÁRMIT abból világosan látszódna hogy mennyire szeret engem... Nem hiszem el, hogy nem volt ideje, pénze, vagy bármi hiteles kifogása, hogy ne ugorjon le minimum a sarki ABC-be és vegyen egy ép csomagot. Ilyen nincsen!

Ha valaki olyat adna nekem, aminek másnap már le is jár a szavatossága, az is megnézhetné magát jövőre karácsonykor... Épp az a lényege az ajándékozásnak, hogy praktikus, személyes, szép stb. ajándékokat adunk, hogy azzal kedveskedjen neked. Na most az miféle kedveskedés, hogy nem volt ideje kidobni vagy megenni gyorsan ő maga?? Ha kapnék valami karácsonyi sütit, akkor valószínű, hogy az lenne számomra az elsődleges lényege, hogy legalább az ünnepeket bírja ki...

2021. jan. 3. 00:13
 19/29 anonim válasza:
0%

“ olyat próbáljon meg valaki, hogy használt vagy felbontott akármit adjon nekem!... Szerintem egy jó pár évig, nem azon kell majd töprengeni, hogy mit vegyen nekem, vagy mikor induljon, hogy ideérjen... Az biztos, hogy meghívni nem fogom, örüljön, hogy egyáltalán szóba állok vele.”

Ilyen onerzettel kemeny lehet az eleted :)))

2021. jan. 3. 21:36
 20/29 anonim ***** válasza:
86%

19.!

Miért? Te nem lennél megsértődve, mert valaki szeretete akkora, hogy annyira nem tisztel meg téged, hogy egy ép csomagot adjon neked?? Bocsánat, de ha én képes vagyok, egy nem használt/felbontott ajándékot adni, szerintem más is képes. Ne haragudj, de valami ellenállhatatlan kényszert érez az ember, hogy beleegyen, más ajándékába? Vagy elfelejtett venni talán és ezt dobta be utolsó másodpercben? Ez szerintem sértő.

2021. jan. 3. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!