Milyen ajándékot adjak ha nincsen pénzem?
A barátommal megegyeztünk hogy mindenki kiválaszt karácsonyra egy nem túl drága ajándékot és azt vesszük meg egymásnak.
Én egy hajvasalót kértem 8ezer Ft-ért, mivel saját pénzből nem tudnám megvenni.
Ő viszont kinézett magának egy billentyűzetet, 16ezer Ft- ért.
De sajnos nekem nincsen ennyi pénzem, még 5ezer Ft is épphogy.
Nem tudom mit csináljak:(
Gondolkoztam hogy egy felíratos törölköző mondjuk egy márkásabb tusfürdővel vagy ilyesmi, de próbáltam puhatolózni és kiderült hogy ilyeneknek nem örülne, csak az ilyen elektronikai eszközöknek.
Most mit csináljak? Semmi ötletem nincs.
A barátom 17 éves.
Süti az nem rossz ötlet, viszont ő szereti a "kézhez" kapott dolgokat.
Évfordulónkra megleptem egy új fehérneművel és egy masszással...sajnos azt sem értékelte, merthogy az nem is ajándék.
Igen, magamtól.
Mert szereti mindkettőt, mégse örült neki:(
Én ezen a ponton inkább azon gondolkodnék, hogy hogyan lehetne javítani a kommunikációtokon meg hogy kell-e nekem a hülye kockája. De komolyan.
"Kicsik" vagytok még, abban az értelemben, hogy nincs saját keresetetek. Így tök felesleges drága ajándékozósdiba belemenni. Ilyenkor szokás egy értékhatárt megbeszélni (pl. 3000Ft), hogy azon túl senki ne menjen. Igen, ebbe sajnos beletartozik az is, hogy nettó hülyeség volt 8000Ft-os hajvasalót kérned tőle. Az ilyen az "oldd meg magad!" vagy "oldják meg a szüleid!" kategóriába tartozik.
Aztán itt van a kommunikációs illetve párkapcsolati bibi.
- Az emberek különbözőek. Nem teljesen idetartozik, de szerintem neked ezt az összefoglalót nagyon el kéne olvasnod: [link]
- Más az is, ami fontos, ami értéket jelent nekik. Kell hozzá némi idő meg nem kevés tudatosság, amíg az ember ezeket egy új párkapcsolatban kitanulja. Ez teljesen természetes. A törölköző+tusfürdő snassz, a pulcsi+fotó szintén, ha szüksége van rá, amúgy is megvenné magának, ahogy a fehérneműt is. Ráadásul szerintem ezek olyan dolgok, aminek inkább te örülnél, ugye? (Mit csinál a gépen? Játszik? A kedvenc játékáról valami rajongói apróság nem lenne jobb?)
- Ahelyett, hogy magadban tipródsz, már réges-rég szólni kellett volna neki, hogy 1.) nincs elég pénzed 2.) amit ő szeretne, épp dupla annyiba kerül, mint amit te kértél. Így lett volna esély újratervezésre. Most is szólni kéne, legrosszabb(?) esetben szingli leszel karácsonyra.
- "Mert szereti mindkettőt, mégse örült neki:(" Még egy elhibázott ajándék esetén is az a minimum, hogy örülök annak, hogy egyáltalán kapok valamit és a másik gondolt rám. Nem normális, hogy magát a tényt nem értékelte és nem normális, hogy olyan mély sebet hagyott benned, hogy még mindig ezen parázol. Gondoltam szólok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!