Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Milyen ajándékot adjak ha...

Milyen ajándékot adjak ha nincsen pénzem?

Figyelt kérdés

A barátommal megegyeztünk hogy mindenki kiválaszt karácsonyra egy nem túl drága ajándékot és azt vesszük meg egymásnak.

Én egy hajvasalót kértem 8ezer Ft-ért, mivel saját pénzből nem tudnám megvenni.

Ő viszont kinézett magának egy billentyűzetet, 16ezer Ft- ért.

De sajnos nekem nincsen ennyi pénzem, még 5ezer Ft is épphogy.

Nem tudom mit csináljak:(

Gondolkoztam hogy egy felíratos törölköző mondjuk egy márkásabb tusfürdővel vagy ilyesmi, de próbáltam puhatolózni és kiderült hogy ilyeneknek nem örülne, csak az ilyen elektronikai eszközöknek.

Most mit csináljak? Semmi ötletem nincs.

A barátom 17 éves.

2020. dec. 19. 14:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
34%

Készíts neki valamit saját kézzel, amihez mindened van otthon vagy csak kevés hozzávalót egyben pénzt igényel.

Ne aggódj emiatt, biztosan meg fogja érteni, hogy nem volt annyi pénzed:) És szerintem többre fogja tartani az általad készített ajándékot, mint egy tusfürdőt

2020. dec. 19. 14:38
 2/17 A kérdező kommentje:
És otthon mit készíthetnék neki?
2020. dec. 19. 14:57
 3/17 anonim ***** válasza:
24%
Írhatsz neki pici cetliket jó kívánságokkal, emlékekkel tele. Én pl ebben az évben gravíroztam a barátomnak. Origamizhatsz neki valamit amibe belerakod a közös képeiteket
2020. dec. 19. 14:59
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy az fel sem merült benne, hogy nincs 16 ezer forintod? Mindkettőtöket szülők tartanak még el, eszem megáll, komolyan.
2020. dec. 19. 15:00
 5/17 anonim ***** válasza:
79%

Engem is a szüleim tartottak el, viszont amit a családtól kaptam pénzt karácsonyra, szülinapra stb azokat mindig félretettem...

2020. dec. 19. 15:02
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
5-ös, ezt értem, de a 16 ezret aránytalannak tartom így is (de ez csak az én véleményem). Használati tárgyait (pl. billentyűzet) vegye meg magának, vagy vegyék meg neki a szülei, szerintem.
2020. dec. 19. 15:09
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
A 16.000 forint nagyon sok. Ha úgy döntöttetek, megbeszélitek előre ki mit kér, akkor nyugodtan mond meg neki, hogy te maximum 5000 forintért tudsz most ajándékot venni így annyiban gondolkodjon. Ha szeret, akkor megérti és egyáltalán nem ciki ezt elmondani. Én felnőttként nem tudok fejenként 16.000et költeni a családra. Legközelebb viszont ha már így előre megbeszélitek vigyázz arra, hogy te se kérj többért, mint amit viszonozni tudsz és akkor nem kerülsz kínos helyzetbe.
2020. dec. 19. 15:21
 8/17 anonim ***** válasza:
82%
Esetleg ha sütnél neki egy finom sütit? Pl. ez: [link] (Én még minden muffin közepébe teszek 1 kocka étcsokit is sütés előtt.)
2020. dec. 19. 16:46
 9/17 anonim ***** válasza:
94%

Azért random kérni egy 16k-s billentyűzetet elég kemény, ez 17 évesen nem pont a "nem túl drága" kategória, legközelebb beszéljetek meg egy keretet szerintem. Ha szeret téged simán megérti, hogy nincs erre most pénzed, mert nem ez számít.

Amúgy, ha tudsz sütni süthetnél neki egy sütit, DIY-kodhatnál valami személyeset vagy vehetnél neki egy cuki sapit vagy valamit, abból csak nincs tucatszám neki.

2020. dec. 19. 16:49
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Hmm, elsőször is szűk családon kívül tuti nem kérnék semmi konkrét dolgot, max megadnám nekik, hogy pl valami művészkelléket szeretnék, de nem adnék konkrét dolgokat.

Én is beszélnék vele.

Az kicsit kínos, hogy a te ajándékod drágább, de te nem tudsz azonos értékben venni.

2020. dec. 19. 16:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!