Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Egyetemistaként hónap végén...

Egyetemistaként hónap végén lánybúcsú + esküvő?

Figyelt kérdés

Meghívtak egy lánybúcsúra, és a 2 héttel utána lévő esküvőre is (hozzáteszem, hogy lánybúcsún soha, esküvőn pedig egyedül még soha nem voltam, így nem tudom mit illik/mi a szokás).

Azt is fontos megemlíteni, hogy mindkettő hónap legvégén lesz, ráadásul olyankor, amikor nincs fizu (szociális, tanulmányi stb.), hanem az utána lévő hónapban van dupla (nem tudom, ez miért van így), azaz jóformán le leszek égve.

A lánybúcsún a szállást úgy osztjuk el, hogy a menyasszony részét is mi álljuk, meg akkor gondolom még sokmindent mellé (sajna ezt sem tudom). A kérdésem arra irányulna, szerintetek egy nemkereső, tulajdonképpen csóró egyetemistának mennyi pénzt/milyen ajándékot lenne illendő vinni az esküvőre, így, hogy részt vett a lánybúcsún is? Félreértés ne essék, nem szűkmarkú akarok lenni, csak szerintem evidens, hogy annyit nem fogok tudni vinni, mint egy "felnőtt", főleg olyan, aki nem is ment a lánybúcsúra. Felmerült ötletként, hogy a lánybúcsú miatt esetleg annak a költségét "levonni", és akkor így csak a kaja árát + kaparós sorsjegyeket, vagy ilyesmit vinni mellé esetleg.

Ti mit gondoltok, mit várnátok el ebben a helyzetben a menyasszony helyében? Ha kölcsön is kérnék anyukámtól, akkor is azt nyilván visszaadnám neki, tehát teljesen az én pénzemről lenne szó.

2020. júl. 22. 18:38
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%

Nézd hát írtad, hogy a lánybúcsú több napos lesz (medencézős-iszogatós meg minden).

Nálunk úgy, hogy a barátnőm részét és még plusz költségeket a barátnőm nővére állta volt fejenként 20 ezer a szállás , de ez egy éjszakára volt plusz ebben benne volt a dekor, tornát, sütik elosztva.

Erre rá jött még külön alkohol, plusz ajándék, ebéd, plusz utazási költség, plusz egyébb apróságok amiket még be kellett szerezni.

Ez még plusz 20 ezer.

Szóval nekünk egy éjszakára majdnem kereken 40 ezer volt a lánybúcsú..

Gyanítom, ha több éjszakás, medencés buli lesz, akkor nálatok sem lesz olcsóbb.

Ha nem olyan közeli barát , akkor én a helyedben lemondanám valamilyen indokkal a lánybúcsút.

Sajnos azoknak akiknek mint ahogy te is írtad , nincs rendes keresete azoknak nagyon megterhelő anyagilag egy esküvő plusz ottalvós lánybúcsú..

Az esküvőre szokták mondani, hogy annyit mindenképp illik adni amennyibe kerülsz, de hogy most hol-kinél mennyi az annyi ezt nehéz megmondani.

Mi 30-at gondoltunk adni fejenként.

Szívesen adnánk többet, de sajnos nem nagyon tudunk..:(

2020. júl. 29. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!