Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Te örülnél ajándékutalványnak?

Te örülnél ajándékutalványnak?

Figyelt kérdés
Egyfelől olyan, mintha pénzt kapnál - másfelől viszont nem költheted akármire, vagyis akkor inkább gond. Nem?

2019. dec. 20. 16:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Attól függ, milyen üzletbe szól.
2019. dec. 20. 17:00
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Attól függ, ki adja. (Egy közeli családtagtól túl személytelen, egy távoli rokontól viszont sokkal jobb, mint akár valami használhatatlan dolog, akár csoki/ital, akár a pénz.)
2019. dec. 20. 17:06
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Igen. Mégis csak arra megy amire akarom, mégha egy fix boltba is szól.
2019. dec. 20. 17:08
 4/11 anonim ***** válasza:
77%
Igen, örülnék, főleg könyvutalványnak:)
2019. dec. 20. 17:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen, örülnék!
2019. dec. 20. 18:58
 6/11 anonim ***** válasza:
78%

Könyvutalványt kaptam már ajándékba kollegáktól, annak örültem (búcsúajándék).

De alapvetően nem, adni sem szeretek ilyesmit, olyan gyorsan le akarom zavarni az ajándékozást szaga van. A személyesebb dolgoknak jobban örülök.

2019. dec. 20. 19:29
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Ha üzletláncba szól, akkor igen. Ha mucsaröcsögén egy gyógyfürdőbe szól egyszeri belépésre + masszázsra mondjuk, és oda kell utaznom, szállást bérelnem, stb., akkor nem. Már kaptam ilyen wellness utalványt, hagytam veszni.
2019. dec. 20. 19:48
 8/11 anonim ***** válasza:
78%
én sem értem mi értelme van? nem ugyanaz, mintha pénzt adna az ember?
2019. dec. 20. 20:02
 9/11 anonim ***** válasza:
31%
Én igen, ha olyasmi, amit szívesen elhasználok. A pénz nekem nem ajándék, szinte sosem veszek belőle olyasmit, ami maradandó, inkább elmegy hétköznapi kiadásokra. Az ajándékutalványt viszont kénytelen vagyok az adott célra elkölteni, így olyan mintha azt a dolgot kaptam volna ajándékba, amit az utalványon vettem. Én nem érzem személytelennek, hiszen ha valaki a kedvenc ruhaboltomba vagy fonalboltomba vesz nekem utalványt, vagy tudja, hogy könyvutalványnak mindig örülök, az nyilván jól ismer. Az meg nem elvárható még közeli rokontól sem, hogy fejből tudja annak a kb. 200 könyvnek a címét, ami már megvan nekem, vagy hogy ránézésre tudja a ruhaboltban, hogy melyik nadrág lenne jó rám, így az utalvány praktikusabb, megkímél attól a kellemetlenségtől, hogy az ajándékot ki kelljen cseréltetnem.
2019. dec. 20. 22:36
 10/11 A kérdező kommentje:

"A pénz nekem nem ajándék, szinte sosem veszek belőle olyasmit, ami maradandó, inkább elmegy hétköznapi kiadásokra. Az ajándékutalványt viszont kénytelen vagyok az adott célra elkölteni, így olyan mintha azt a dolgot kaptam volna ajándékba, amit az utalványon vettem."

Vannak olyan utalványok, amiket egészen hétköznapi kiadásokra is le lehet vásárolni...

És a pénzt is lehet úgy kezelni, hogy pl. márpedig ezt az ötezrest nem berakom a többi közé, hanem ebből olyasmit fogok venni, ami ajándékszámba megy... De akkor még mindig jobb a pénz, mert megmarad az a szabadság, hogy akárhol megvehetem az ajándékot, és akármeddig, nincs lejárati ideje - ha viszont úgy alakul az élet, akár hétköznapi dologra is fordíthatom, nincs az, hogy kifutottam a pénzemből a hónap végére, már nincs mit ennem (lásd: egy másik kérdés), x boltban viszont még vehetek az utalványból egy regényt, hogy művelődjek, mielőtt éhenhalok. :)

2019. dec. 20. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!