Te örülnél ajándékutalványnak?
Könyvutalványt kaptam már ajándékba kollegáktól, annak örültem (búcsúajándék).
De alapvetően nem, adni sem szeretek ilyesmit, olyan gyorsan le akarom zavarni az ajándékozást szaga van. A személyesebb dolgoknak jobban örülök.
"A pénz nekem nem ajándék, szinte sosem veszek belőle olyasmit, ami maradandó, inkább elmegy hétköznapi kiadásokra. Az ajándékutalványt viszont kénytelen vagyok az adott célra elkölteni, így olyan mintha azt a dolgot kaptam volna ajándékba, amit az utalványon vettem."
Vannak olyan utalványok, amiket egészen hétköznapi kiadásokra is le lehet vásárolni...
És a pénzt is lehet úgy kezelni, hogy pl. márpedig ezt az ötezrest nem berakom a többi közé, hanem ebből olyasmit fogok venni, ami ajándékszámba megy... De akkor még mindig jobb a pénz, mert megmarad az a szabadság, hogy akárhol megvehetem az ajándékot, és akármeddig, nincs lejárati ideje - ha viszont úgy alakul az élet, akár hétköznapi dologra is fordíthatom, nincs az, hogy kifutottam a pénzemből a hónap végére, már nincs mit ennem (lásd: egy másik kérdés), x boltban viszont még vehetek az utalványból egy regényt, hogy művelődjek, mielőtt éhenhalok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!