Mikrohullámú melegítés, miért van ez?
Miért van,hogy mikróban a levesek és főzelékek/szószok később melegednek fel mint a tányérok és húsok?
Azt hinném hogy a nagy víztartalom miatt ezeknek kellene előbb.
Vagy ilyen gyorsan elvezetik a hőt?
(Esetleg csak simán hiányos a fizikatudásom.)
"a levesek és főzelékek/szószok később melegednek fel mint a tányérok"
Mert nem mikrózható tányérokat használsz. Az edényzetnek [ami mikrózható, és átjárható a mikrohullám számára] csak a benne felmelegedett ételtől kellene átmelegednie.
A főzelékek és a húsok viszonyára áttérve, általában 1 adag főzelék tömege nagyobb, mint a hozzá tartozó húsé. A kisebb mennyiségű hús nyilván hamarabb átforrósodik.
Köszi a válaszokat!
Valahogy mindig ki volt hangsúlyozva ez a vízmelegítés(persze más poláris molekulák is lehetnek az ételben),hogy gondoltam az felmelegszik,és onnan jut el majd a többi helyre.
És mivel a levesben több a víz,mint a húsban,szóval értitek:D
De gondolom az egybefüggő víznél könnyebben egyenlítődik ki a hőmérséklet,mint a húsoknál,ami hamar elkezd gőzölögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!