A csernobili atomerőmű magjához közel máig vannak holttestek vagy helikopter darabok? Nyilván valakinek karban kellett tartania a dolgokat és jártak be oda emberek.
Az viszont tévhit hogy a magot azóta látták emberek!
Ahova a mag darabjai szétlökődtek és ahova a tetőről visszalapátolták a cuccot oda biztos nem megy senki!
Olyan erős a sugárzás hogy 0.5-1 perc alatt halálos dózist szedne össze bárki védőruhában is. És ezeken a részeken még 6-12 ezer évig így is marad!!!
Az egy dolog hogy a szarkofágon belül bizonyos részekre viszont be lehet menni, főleg oda ahova a mag anyaga nem vetődött, nem jutott, nem folyt. Azok a részek simán járhatóak.
És van olyan hely is a reaktor alatt ahol a Kórium
lyukakon át kifolyt onnan és "Elefántláb" -nak nevezett formációba szilárdult.
Na ez csak néhány helyen van ahol egyáltalán meg is közelíthető és ott is 1-2 perc tartózkodás életre szóló "nyomot" hagy még ma is. De mérni és fényképezni volt már aki bemerészkedett ennek ellenére is!
Megközelíteni is életveszélyes halálos!
Vagy gyorsnak kell lenni vagy olyan robotot beküldeni ami bírja a körülményeket (na ilyen se sok van).
Direkt a reaktor alá bemenni is halálos lenne még ha járható is. A beton annyit nem véd attól ami ott van.
Az is tény hogy a szarkofágon kívül néhány méterre meg sokáig dolgoztak és ma is dolgoznak emberek. 3 blokkot üzemeltettek és leállításuk utáni leszerelés is folyt vagy folyik. Igen és? Az nem a mag közelében van hanem megtisztított területen.
Ahogy az új nagyobb szarkofág építése is ilyen területen folyt.
A terv az hogy az új alatt lebontják és szétválogatják az egészet. Egy jelentős részén sikerülhet is. De a mag és környéke ott marad még jó darabig.
"Nem a tényleges magot értetettem"
Sajnos nem vagyunk gondolatolvasóak mit értesz valami alatt amit mondasz írsz.
Ha több értelmezés is lehetséges inkább fejtsd ki részletesen.
Jaj, én kérek elnézést, nem tudtam, hogy bizottság előtt állok, ahol felelnem kell Csernobilból.
A gondom az, hogy mindent angolul néztem, nem igazán tudom ezeket magyarul. Ne vedd magad ilyen borzasztó komolyan bazki. Beszélgetünk, nem könyvet írunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!