Milyen adapter kell dslr-távcső-re?
Addig eljutottam, hogy ami biztos, hogy kell egy Nikon bajonett-T2, de felmentem a btc oldalára, és rengeteg adapterrel találkoztam. Melyik az amelyik jó lenne, amin lehetne állítani, a vignettáció elkerülése érdekében? Korrektor nélkül használom, Sw 90/900-ra, és nem komoly fényképeket, csak hold-bolygó, esetenként mélyég, de viszonylag rövid expoval.
Nikon D3500
Skywatcher 90/900
Esetleg liket ha tudnátok küldeni megköszönöm :)
A T2-t jól látod. A vignettálás megszüntetésére pedig a light képek mellé szokás még flat képeket lőni, aztán majd a szoftver levonja a light képből, amin az ojjektumod van. Meg dark, meg bias, meg a többi szitokszó.
Más: A 90/900-as SW-ből pedig azt sejtem, hogy valami EQkevés mechanikán van, az meg nagyon hamar kevés lesz. Bolygózásra pedig jobban ajánlott egy direkt erre a célra kitalált USB-s kamera, mint amilyen plö az ASI. Szvsz.
"Tehát akkor egy egyszerű t2-bajonett+t2-okuláradapter kell?"
Amennyiben a plusz azt jelenti itt, hogy az egyik vége ilyen, a másik meg olyan, igen. Csak említsd meg milyen távcső (az okulárkihuzat miatt) és hogy Nikonhoz kell, nehogy Canonhoz valót adjanak, mert ez utóbbi az elterjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!