A régi embereknek is voltak pattanásaik?
Figyelt kérdés
Mondjuk 100-200-500 évvel ezelőtt vagy az ókorban... Akkor hogyan oldották meg ezeket?2010. júl. 6. 13:51
1/3 anonim válasza:
Voltak nekik, meg azt hogy érted, hogy hogy oldották meg? Arcot mostak vízzel (vagy nem), kinyomták, stb... Akkor még nem foglalkoztak ennyire a külsejükkel az emberek, meg a higiéniával sem. Meg persze nagyban függ, szegény vagy gazdag volt-e az illető.
2/3 *Lina* válasza:
Az ókorban az nem tudom, de szerintem a zavaró pattanásokon kívül voltak más gondjaik is így hagyatkozom az előttem lévő válaszára:
Ők még nem törődtek ezzel!
A középkorban viszont igazán zavaró volt ha egy gazdagabb vagy magasabb rangú embernek pl: a királynak voltak pattanásai ezért, úgy gondolják a történészek, hogy valami liszthez hasonló porral ( talán kukorica liszttel) bekenték arcukat! Ezt mindössze azért, mert féltek a viztöl!
3/3 anonim válasza:
Hát a középkorban kukoricalisztet biztos nem használtak, mivel a kukorica amerikai növény, és a középkor végét is Amerika felfedezéséhez kötik. Vagyis ha már van amerikai növény, akkor nem lehet középkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!