Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tényleg meg lehet halni 6...

Tényleg meg lehet halni 6 liter víz elfogyasztásától?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 15. 08:43
1 2 3
 11/29 Wadmalac ***** válasza:

#10: Hát, nyári hőségben, kemény fizikai munka esetén, és nem 45 kilós emberkének.

És hangsúlyozzák mellette a megfelelő ásványi anyag- és táplálék-bevitelt is.

2019. ápr. 15. 14:35
 12/29 anonim ***** válasza:

#10: Én 2-3-at hallottam csak orvostól, de amúgy az 5 sem sok. Nagy melegben teljesen normális.

A rendszeres vízbevitelt ne keverjük már össze a hirtelen nagy mnennyiségű ivással! Ha én egy nyári napon óránként megiszok fél liter vizet, semmi bajom nem lesz. Pedig ez 6 liter. Mert azt a vizet a szervezetem a rendelktetésének megfelelően használja. Közben persze izzadtsággal, és kilégzéssel elég nagy mennyisége távozik, illetve ritka az, hogy egy ember egész nap ne menne el vizelni.

Ellenben ahhoz, amikor hirtelen nagy mennyiségű víz jut a szervezetbe, egyszerűen az nem tud hozzá alkalmazkodni. Így sem biztos, hogy meghal tőle az ember, sőt! Ez igazából extrém ritka, de előfordulhat, mivel ilyenkor a szervezet biokémiai egyensúlya kis időre felborul. Nem a 6 literrel van a baj, hanem azzal, hogy csak bevitel történik, illetve hogy mindez hirtelen zajlik le.

2019. ápr. 15. 14:59
 13/29 anonim ***** válasza:

[link]

20 litert is meg lehet inni [link]

2019. ápr. 15. 15:04
 14/29 anonim ***** válasza:
#13: Igen, de NAPI 20 litert úgy, hogy szinte rögtön ki is ürítik, nem pedig rövid idő alatt 6 litert!
2019. ápr. 15. 15:47
 15/29 anonim ***** válasza:

13-as:

Egy betegség előidézte rosszul működő szervezetet ne vegyél már általános esetnek.

A betegség egy hormon (ADH) termelésének hiányából adódik.

Olyan mintha azt mondanád hogy az óriásnövés tök természetes.

2019. ápr. 15. 18:07
 16/29 anonim válasza:
Én télen 5-6 litert, nyáron 7-8 litert és nem pusztulok bele. Csak gyakrabban járulok a kishelységbe.
2019. ápr. 18. 11:48
 17/29 anonim ***** válasza:

Ismételten mindenki kedvéért:

Az időegység nem mindegy, hogy mennyi idő alatt viszed ezt be, és ismét csak Wadmalacot idézném, az ásványianyag tartalom is ugyanilyen fontos paraméter (nem mindegy hogy aznap csak vizen élsz, vagy egy agyonsózott szalonnát is megettél mellé. Ozmózis fogalmát tessék megnézni, hipotónia, hipertónia)

De úgy látszik ez valamiért mágikusan nehéz összefüggés sokaknak.

2019. ápr. 18. 13:46
 18/29 Meton ***** válasza:
2 liternél többet nemigen lehet rövid idő alatt meginni, ennyi fér a szervezetbe. Aztán ha már ürít is, akkor akármennyit lehet, csak időnként a sót is pótolni kell. A vízben alapból nincs elég ásványi só. A kálium mennyisége nem nagyon változik, de a nátrium a vízzel felhígul és távozik. Ha túl kevés a nátrium, akkor leáll a sejtműködés, a szervezet nem tud oxigénhez és tápanyaghoz jutni. Aztán jön egy szívroham és annyi volt.
2019. ápr. 18. 13:52
 19/29 Ginseng Titusz válasza:
Olvastam egyszer egy vízivó versenyről, ahol 12 liter vizet ivott meg a győztes, majd pár órán belül meghalt. A halál okaként az orvosok azt jegyezték, le, hogy az agy megduzzadt a víztől, és a gerincvelő irányába kitágulva, a légzésért felelős része sérült, és ..fulladásos halál.
2019. ápr. 18. 22:20
 20/29 Meton ***** válasza:
Na jó, azért nem kell mindent komolyan venni. Az agy nem duzzadhat meg a víztől, de ha nem hiszel nekem, kérdezz meg egy orvost. Ez olyan, mint amikor ásítás közben kipottyanik a szemgolyód, ha nem csukod be a szemed. Próbáld ki és meglátod, mi történik, erre nem tudok mást mondani.
2019. ápr. 19. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!