A mosómedvéknek kezük van, vagy melső lábuk?
"Mosómedvefélék" .. "Főosztály: Négylábúak"
"A kéz a főemlősök felső végtagjának fogószerve. A legtöbb főemlős hüvelykujjának szembeállíthatósága a pontos fogást segíti. A többi szárazföldi állat megfelelő testrészét inkább mellső lábnak, vagy mancsnak nevezik."
Mondjuk ez új nekem, én úgy tudtam, hogy keze csak az embernek van, de mindig tanulunk valamit.
Majmok, medvék, menyét félék és egyéb ragadozók mind használják a mancsukat. Azaz nem csak járnak rajta, de fognak is vele dolgokat. Nem mindegyiknek van befelé forduló hüvelykujja. Az nagyon sokat segít az eszköz használatban. De a vidra enélkül is fel tud törni kagylókat.
Mosómedve macsainál is egy sorban van az 5 ujj. De ezzel is fantasztikusan tudnak dolgozni. Ők a hátsó lábukat kevésbé használják fogásra inkább a mellső mancsukkal ügyeskednek.
Láttál már Mosómedvét, ami hógolyót mos? Nagyon cuki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!