Hogy kell ezt értelmezni?
Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy egy masik bokygon 1 ora egy foldinapot jelent2019. febr. 27. 12:31
1/4 anonim válasza:
Nincs ilyen bolygó.
Fekete lyuk vagy neutroncsillag közvetlen közelében fordulhat elő ilyen.
2/4 anonim válasza:
Én meg úgy értelmezem, hogy az a bolygó 24 óra alatt fordul meg 1x a saját tengelye körül. Tehát ott két napfelkelte között csak 1 óra telik el.
3/4 EagleHUN válasza:
Kérdező hogyha nem #1 -es válaszában említett idődilatációra gondoltál akkor én úgy tudom értelmezni a felvetésed hogy a bolygód amíg 1/24 -edét fordul saját tengelye körül addig a Földünk körbefordul.
Másképp 24x24 azaz 576 órán át tart egy fordulata.
Erre gondoltál?
"Hogy kell ezt értelmezni?" -> Ilyen kérdés nincs mert senki nem tudja értelmezni...
4/4 Wadmalac válasza:
1 óra alatt egy teljes fordulat?
Olyan kicsi égitesten lehetséges csak ez, aminek nincs elég gravitációja egy légkörhöz.
Tutira van ilyen kisbolygó, de legalább aszteroida a naprendszerben is.
Csak légkör híján nem nagyon lakik ott senki, aki foglalkozna vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!