Szerintetek sem normális, hogy az év nagy részében már 17-18 óra előtt besötétedik?
El vagy tévedve!
Pont, hogy a télidőszámtás a normális, természetes TÖBB EZER ÉVE!
Én kifejezetten szeretem is, ha nem vakítr eggel 8-tól este 8ig a pofámba a nap.
Persze energia szempontjából érthető, ezért is találták ki a nyári időszámítást. De nem az a normális.
Amúgy megvannak olyan helyek a földön ahol mindig süt a nap, minimális az éjszaka. Mehetsz nyugodtan.:)
És ezzel mégis mit tudunk kezdeni? Ha nem tetszik, költözz délebre, valahova az egyenlítő környékére, ott nagyjából egyenletesen kb 6-tól 6-ig világos van.
Lehet bevezetni folytonos téli, vagy nyári időszámítást, és az időzónánkat is el lehet tolni +1-ről +2-re, vagy bármilyen más értékre, ez mind politikai kérdés, de az hogy a mi szélességi körünkön a legrövidebb nappalok 9 óránál is rövidebbek, az egy tény. Ha olyan időszámítást választunk, aminél télen is 20-21 óráig világos van, akkor az azzal is jár, hogy Decemberben, és januárba 11-nél előbb nem kell fel a nap, illetve karácsony környékén pl csak délben kell fel a nap.
Lehet, hogy a kérdezőnek ez OK, de az emberek jelentős részének szerintem nem.
Már igazán bevezethetnék a 30 órás napot !
- 10 óra munka
- 10 óra pihenés (szabadidő)
- 10 óra alvás
Miért kéne egy bolygó önkényes paraméterei szerint élnünk? Legyünk föggetlenek tőle!
Én 4 és 5 között kelek, 7től már komolyan dolgozom.
Nekem elég sok szabad időm van délután és, amikor 20ig van világos, bőven elég számomra.
Határozottan zavarna, ha 21 után világos lenne , így is hatalmas ricsaj van még este, amikor a tücsökök a szomszédban elkezdik cserép léccel kergetni egymás és kiabálnak! Éjfélig aludni sem lehet tőlük.
Ha később lenne sötét, később kezdenék a természetes szelekciót... Még inkább veszélybe sodornák azokat, akiket kezelek naponta kialvatlanul.
A normális és a nyári időszámításnak is vannak előnyei és hátrányai.
Felesleges személyeskedéssel lehúzni a másikat. Ellenben az, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy a téli a normális és a nyári az életerő, az azt jelenti, hogy kevés infód van a témában, de szeretsz, beleszólni.
A +2nek is vannak előnyei. És ezekre vannak érvek. A személyeskedés nem érv.
Érdekes módon, a franciák,spanyolok nagyon jól megvannak a késői napkeltével és a késői naplementével, valahogy ők ki tudják élvezni ezeknek az előnyeit.
Attól még, hogy a téli az eredeti nem biztos, hogy az a jobb.
Gondolj bele, télen bármelyik időszámítás szerint reggel sötétben mész. Ha a télit tartod meg, akkor sötétben is mész haza, nyári esetén még lenne egy kis időd valamit a szabadban csinálni, tavasszal mégtovább.
Nyáron meg amúgy is szabadtéri programokat csinál az ember, és sokkal jobb még azt napfényben megtenni.
A 4 órás napkelte szerinted normális lenne? Még így is túl korai a napkelte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!