Ápolónő vagyok, nem túl régóta dolgozok benne, viszont egy kísérteties jelenséget figyeltem meg magamnál. Ha haldoklik valaki megérzem a szagán. Az előző műszakban is volt egy és mondtam is a kollégának, hogy érzem a szagán, holnapra megfog halni! Komolyan is vesznek, mert nem ez az első esetem. Kissé rosszul látok, viszont lehet kifinomultabb az orrom. Ha van ilyen képességem, akkor megnyugodhatok, mert nem csak beképzelem az egészet és megerősítést is kaptam, ahogy említettem. Néhány doktor kolléga megszokott mostanában kérdezni, hogy érzek-e valamit a betegen. Persze, hogy érzek, sok esetben simán kiszúrok például infarktus utáni mások által érezhetetlen szagokat (nyers hús szaga van a betegnek, ahogy lehel), már akkor megjegyzem magamnak, hogy infarktusa volt mikor megérkezik és még az EKG sem készült el.
2019. febr. 2. 17:19
1/8 anonim válasza:
Vannak bizonyos anyagok, amelyekből többet választ ki a szervezet rendellenes működésnél (pl. ilyen lehet az aceton), szóval igen: előfordulhat, hogy megérzed valakin azt, ha a halálán van.
Persze ez nem 100%, hogy másnapra meg is hal, de egy magyar kórházban azért eléggé esélyes.
2019. febr. 2. 17:29
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megerősítést. Eddig, akiknél kiéreztem ezt a szagot az meghalt. Otthon is néha ugratnak, hogy nem érzek-e valamit. Ugyan ezt a szagot éreztem egy kismacskánál is, aki napokig haldoklott, hiába vittük el orvoshoz, etettük, nevelgettük.
2019. febr. 2. 17:32
3/8 anonim válasza:
Lehet, de koránt sem biztos hogy valós jelenségről van szó.
Az agy sokszor becsapja magát, mert egy elmélet, sejtés esetében inkább a pozitív esetek maradnak meg...és egyre inkább ezekre figyelsz, pozitívan megerősítve az elméleted.
Ez csalóka lehet. Ezért kéne nézni az összes esetet, és ha random tippelgetésnél pontosabban meg tudod becsülni egy ember halálát, szignifikánsan...akkor tényleg egy képesség.
Nem tartom amúgy lehetetlennek, van sok ismeretlen tényező a kémiai anyagokban amit még nem tudunk.
2019. febr. 2. 17:51
4/8 A kérdező kommentje:
Csak azért gondolom lehetségesnek ezt az egészet, mert vannak, akik jobban látnak és, van aki rosszul. Lehet a szaglásnál is ilyen dolog (van, aki jobban érzékel) például én a büdös bogarat egyáltalán nem érzem büdösnek, pedig mindenki azt mondja mennyire büdös, vagy az ecetet mondják, hogy büdös. Egy valamit figyeltem meg, hogy a tonikot kifejezetten utálom, míg a környezetemben mindenki szereti, keserű és egyszer be is hánytam tőle mikor megkóstoltam.
2019. febr. 2. 17:58
5/8 Metionin válasza:
Én a rákos betegeken érzek egyfajta édeskés szagot. Minden esetben kiderült hogy az illető rákos volt amikor éreztem. Nekem pár érzékszervem túlműködik, és a szaglásom is sajnos.
2019. febr. 2. 18:25
6/8 anonim válasza:
Kutyák pl meg tudják érezni a rák szagát. Bizonyos esetekben.
Ezt már vizsgálják tudományosan is.
Igen, lehet genetikailag fejlettebb szaglása valakinek.
2019. febr. 2. 18:29
7/8 LeonScottKennedy válasza:
Az egy létező jelenség, hogyha az ember egyik érzékszerve gyengébben működik, pl. rosszabbul lát, vagy vak, akkor az agy azon részeit másra fókuszálja, így más érzékszervek kiélesednek. De egyébként van olyan is, hogy egyszerűen csak jobb 1-1 érzékszerv anélkül, hogy más rosszabb lenne. Hannibal c. sorozatot ajánlom, neki minden érzékszerve nagyon éles és ez be is van mutatva párszor. Pl. megérzi a rákot, az agyhártyagyulladást, és mielőtt iszik, mindig beleszagol a pohárba, nyilván azért, mert ha valami rendelleneset érezne benne, akkor valami nem stimmel vele. Ugyanúgy beleszagol egy holttestbe, és megérzi azt a környezetet rajta, ahol megölték.
Ez egy valós dolog, hasznos képesség, használd ki.
2019. febr. 2. 18:58
8/8 anonim válasza:
Kedves Kérdező, szinte az összes kolléganőd érez spec. helyzetekben spec. szagokat, amik összeköthetőek a diagnózissal. Ez tök normális a te szakmádban. Kérdezd meg őket bátran, meg fognak erősíteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!