Egyáltalán nem biztos, hogy más és más ettől a halál állapota. Amikor alszunk, akkor is tulajdonképpen ugyanazokon az állapotokon megyünk végig, mégis egyik ember mást tapasztal, mint egy másik, illetve egyik ember emlékszik álmokra, a másik semmire. Ugyanaz az ember is egyik nap emlékszik, másnap nem. Lehet, hogy a halállal is így lennénk, ha rendszeresen kipróbálnánk.
Az alagútélményre és a többi, a beszámolókban helytől, kulturális közegtől és hitrendszertől függetlenül ismétlődő élményre pedig tudományos magyarázat nyilván nincs jelenleg.
2018. dec. 3. 20:00
2/9 anonim válasza:
Az alagútélményre és a testen kívüli élményre VAN tudományos magyarázat, és elő is lehet idézni életveszély nélkül.
Már volt erről itt szó.
2018. dec. 3. 20:40
3/9 anonim válasza:
Lehet,hogy sérült az agya; és nem tudja visszaidézni, vagy fáradt és rá van állva energiatakarékos módra olyankor, és a túlélésre koncentrál a szervezete? Vagy pl ha az emlék ne m is az agyában van; hanem a lelkében... De pl lehet ,hogy azt is az agyával tudja visszaidézni. Amúgy lehet az is, hogy álomnak éli meg, és akkor elfelejti, mire felébred; nem raktározódik el olyan mélyen, vagy túl mélyen raktározódik el, mintsemhogy a felszínre törjön. Én nem tudom. De nem is szeretnék ilyen élményt átélni. Olyankor olyan veszélyes helyzetekben vannak az emberek; pl baleset érhette őket, ami nem jó.
2018. dec. 3. 20:43
4/9 anonim válasza:
*Amúgy honnan tudod, hogy valaki nem lát ilyen élményt, csak letagadja? Még azért talán ezt se zárjuk ki, lehet, hogy pl nem akar ennyire kitárulkozni másoknak, vagy esetleg még magának se vallja be.
2018. dec. 3. 20:44
5/9 anonim válasza:
*mert annyira hihetetlen volt a számára v pl szembe megy az addigi világképével, meg még fél a barátainak, családjának is beszélni róla, mert nem bizik bennük, h lehet , hogy kinevetnék, nem hinnének neki; vagy pl nem győzné bizonygatni, meg újra és újra elmesélni esetleg, ami fárasztó. Főleg ha pl még gyógyul.
2018. dec. 3. 20:45
6/9 anonim válasza:
Kb. az emberek harmada emlékszik a halálközeli élményre.
Az, hogy a többinek van-e, és milyen, az egyelőre nincs kutatva. Elég nehéz kutatni.
A fényalagutat a szem felépítése okozza, a testen kívüli élményt pedig az a memória, amelyik a testképedet tárolja.
2018. dec. 3. 20:52
7/9 anonim válasza:
Ugyan azért amiért az emberek különböző dolgokat álmodnak vagy nem álmodnak egyáltalán bizonyos esetekben.
2018. dec. 3. 22:40
8/9 anonim válasza:
Én jártam odaát. Feküdtem az ágyamban, nagyon magas lázam volt és csak vigyorogtam. Aztán felemelkedtem a mennyezetre, kivülről láttam magamat és a rohangáló fehér köpenyeseket.Repültem az ablak, a fény felé. Alagút nem volt, csak a fényben álló emberek. De többre nem emlékszem. Másnap tértem magamhoz.
2018. dec. 4. 18:55
9/9 anonim válasza:
Ami érdekes, meg tudtam mondani, kik voltak az ágyam mellett. Vagyis NEM aludtam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!