Az utolsó szupermasszív fekete lyuk is elpárolog Hawking -sugárzással-és után ami lesz? Dark era? És meddig?
Mi fog történni mikor az összes csillag már kialudt /átalakult fekete lyukká, és az így létrejött szupermasszív fekete lyukak maradnak egyedül, de idővel ők is elpárolognak Hawking sugárzással. A tágulás a felhígult anyagmennyiség miatt egyre fokozódó lesz és nem csak a maradvány égitestek fekete törpék és vascsillagok, de az egyes atomok sőt idővel az egyes kvarkok is oksági határon túlra kerülnek egymástól. Nem újabb égitestek még egyes atomok sem állhatnak többé össze. Ez lenne a dark era.
Ez meddig tartana és mi lesz utána?
na ja. csak az egyik. a variácók egyike az hogy egy szuperfejlett civilizáció számógépén megjelenik hogy "fatal error" és abban a pillanatban eltűnik az univerzum...
meg az is lehet hogy én csak egy Boltzmann agy vagyok és semmi sincs csak én meg az én képzeteim ....
Miután az utolsó részecske is elbomlott és a világegyetem végtelen nagyra tágult, utána kb. semmi nem lesz. Miből? És hogyan? Nincs anyag. Nincs kölcsönhatás. Semmi nincs.
Ekkor lesz az, hogy a Jóisten közli, hogy szép volt, jó volt, ennyi volt, most kikapcsolom a számítógépet.
Ha tényleg SEMMI nem lesz abban az üres univerzumban, még kvantumfluktuáció sem, akkor ott az idő is értelmét veszti.
Azzal meg a meddig kérdés meghal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!