Az hogy gyapotot ültettek a holdon nagy eredmény?
Lehet hogy hamarabb elhagyjuk a bolygót, mint hogy itt mindenki meghalna, és a fajunk meg az eddigi eredményeinek egy része fennmarad.
Én örülök ennek.
Kérlek kérdező, ne terjessz dezinformációt.
Nem ültettek gyapotot a Holdon.
A sikeres leszállást követően a szondából távozott holdjáró vitt magával néhány 16X18 cm átmérőjű kis tartályt, amiben a hőmérséklet mesterségesen 1-30 celsiusz fok között van tartva, és van bennük levegő.
Ez azért teljesen különbözik attól, mintha (ahogy te fogalmaztál) "gyapotot ültettek volna a Holdon".
Senki nem ültetett gyapotot a Holdon, mert nincs növény, se semmilyen élőlény ami túlélné, és életképes lenne a Hold felszínén mindenféle védő tartály nélkül.
A Hold felszínén napszaktól függően 180 és -150 fok között változik a hőmérséklet.
Ezen felül nincs légköre, és nincs se mágneses pédőpajzsa, se ózon pajzsa.
Illetve a Hold felszínét borító holdpor, és meteoritokból álló réteg egyáltalán nem lenne alkalmas növénytermesztésre.
És amúgy válaszolva a kérdésre is:
Én nem lepődtem meg ezen.
Ha egy tartájba földet teszel, biztosítasz oxigént és szén-dioxidot a növénynek, biztosítasz némi vizet, és kap elég napfényt a fejlődéshez, akkor az a növény ki fog csírázni.
Tehát maga tény hogy ez logikusan a Höldon is megtörténik nem nagy meglepetés.
A technikai kihivás teljesitése már fontosabb, mert ez azt jelenti, hogy semmilyen akadálya nincsen ennek nagyobb léptékekben is.
Az persze fontos kísérleti eredmény lesz, hogy alacsonyabb gravitáció mellett a növények, és az állatok hogyan fognak viselkedni, fejlődni és szaporodni (vittek muslicákat is).
Szával a lényeg az hogy egy fontos lépés ez, és fontos eredményeket fog szolgáltatni.
Nem feltétlenül nekünk, lehet hogy a gyermekeink (2040-es évekről van szó) számára lesznek ezek hasznos eredmények.
A lényeg hogy a holdbázis megépítéséhez kellenek ezek a kísérletek.
"Senki nem ültetett gyapotot a Holdon, mert nincs növény, se semmilyen élőlény ami túlélné, és életképes lenne a Hold felszínén mindenféle védő tartály nélkül."
Szerintem a medveállatkák bírnák azért jó ideig...
"Szerintem a medveállatkák bírnák azért jó ideig..."
Ahogy írtam, nincsen élőlény ami túlélné és életképes lenne a Hold felszínén. Az hogy a medveállatka képes teljesen kiszáradni, és felfüggeszteni az életműködéseit, az azt jelenti hogy tulajdonképpen megkülönböztethetetlen a halott állapottól, mindaddig, amig az életműködéseihez elégséges feltételek ismét nem teremtődnek meg.
A Holdon ez azonban soha nem jönne el. Szóval soha nem kezdene ismét mozogni, szaporodni, táplálkozni. Egy kiszáradt, életműködéseket nem mutató anyagdarab maradna, amíg a sugárzás szét nem roncsolja visszafordíthatatlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!