Hogyan ég a nap, ha nincs az űrben oxigén/levegő?
Figyelt kérdés
A nap egy tüzes égitest. Annyit pedig mindannyian tudunk, hogy a tűzhöz, az égéshez oxigén kell. Az pedig nincs az űrben. Akkor mégis hogyan?2019. jan. 16. 11:52
11/13 anonim válasza:
Nukleáris fúzióval. Ami éppenséggel használhatna oxigént, de a Nap fő energiaforrása a hidrogénfúzió.
Itt, a Földön már régóta kísérleteznek fúzióval, de az így működő erőmű most még csak szép álom.
12/13 Wadmalac válasza:
Csak mellesleg, a napban is van oxigén.
Éppenséggel nem sok, mert az más méretű, jellegű csillagok más életciklusában keletkezik nagyrészt a fúziő révén, de ettől függetlenül itt is van.
De nem számít, mert a nap hőmérséklete túl magas ahhoz, hogy az égés, oxidáció folyamata működjön.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ment a zöld kéz mindenkinek.
Nekem ez az első kérdésem ebben a témában.
Egyik jó ismerősöm kérdezte tőlem, és igazándiból hiába tudtam, hogy a kulcs nem az oxigénben van, nem tudtam neki megválaszolni.
2019. jan. 17. 07:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!