Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Melyik jobb? Az egy vagy két...

Melyik jobb? Az egy vagy két csöves fonendoszkóp?

Figyelt kérdés
Van közte minőségi különbség vagy csak esztètikai?

2019. jan. 4. 14:45
 1/9 gromo ***** válasza:
100%
Az egycsöves jobb, praktikusabb. Nem véletlen, hogy ez terjedt el leginkább. A kétcsövesnél a csövek gyakran súrlódnak egymáshoz, mellékzajt okozva. Mivel a membrán eleve egy pontról ( területről...) vezet el hangot, ezért az alaphang mono, nincs értelme kétfelé elvezetni a membrántól. A hang minősége egyébként elsősorban a membránon, ill. a fej "hangtölcsér" részének kiképzésén múlik, valamint leginkább a füled érzékenységén.
2019. jan. 5. 09:50
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

A két csöves szebb, ezért azt alánlanám. Mivel csak esztétikai és rangjelzési jelentősége van. Nekem aneszteziológusként az van, amit medikus koromban vettem a 80-as években a lengyel piacon ( mi aza a lengyel piac?), persze jól átalakítva: röntgenfilmből kivágott membrán, benzincső és fogkefe nyeléből faragott “füldarab”.

A diagnózis felállítására röntgen, uh, ct, meg labor vizsgálatokat használunk, hallgazózás közben gondolkoduk, mi lehet a baja? Úgy, mint a sebész a has nyomkodása közben.

Az igazi menő óriáspedagógus azonban nem használja a fonendoszkópját, hanem az áhitatos nagyviziten egyenesen a fülét szorítja oda a beteg hátához persze egy erre a célra készenlétben tartott textil pelenkán keresztül. Na az, az már valami, az már igazi tanár!

2019. jan. 5. 12:45
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Az egycsöves jobb. Kb. 90 százalékunk Littmant használ.

Utolsó te meg bekaphatod,nem vettek fel orvosira? Savanyú a szőlő?

2019. jan. 6. 11:44
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Az utolsó te vagy, kis barátom. Gondolod, hogy aki aneszteziológus, azt nem vették fel az egyetemre? Az olvasott szöveg értelmezése persze annak idején is alapkövetelmény volt.
2019. jan. 7. 09:54
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

Te álmodban voltál anesztes maximum. Ez amit idehánytál az a frusztrált műtősfiú szint.

Egyébként pont aneszten az egyik legfontosabb a foni, mert rohadtul nincs időd a röntgenre.

2019. jan. 7. 14:29
 6/9 anonim ***** válasza:
36%
De parancsolj. ASA 1, narkózis, relaxáns már bent, volumenkontroll, fordítás után SaO2 90 százalék és esik. FiO2 0,35. Oldd meg foni nélkül!
2019. jan. 7. 14:36
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Most persze kicsit méltóságon aluli nekem itt bizonyítani a szaktudásomat egy ilyen hülyegyereknek, de azt, hogy nem használunk fonendoszkópot ugye nem mondtam, hanem csak azt, hogy nem túl fontos a minősége. A hihetetlenül bonyolult feladványod esetében is pont mindegy, hogy egy drága Littmannal, vagy az én vacakommal hallgatom meg a beteget, sőt a szaturáció eséséből hallgatódzás nélkül is egyből arra gondolok, hogy mélyre csúszott a tubus.
2019. jan. 8. 21:10
 8/9 anonim ***** válasza:
82%

Jó. Pozícionáld foni nélkül.

A posztodban kb. azt írtad, hogy a foni csak státuszszimbólum semmi több. Holott az egyik leghasznosabb eszközünk. A minőség szintén fontos pláne ha kicipeled a segged az intenzívről. Két fonim van egy olcsó meg egy Littmann, ég és föld a kettő.

Egyébként lehet, hogy hülyegyerek vagyok, de még mindig jobb mint cinikus, kiégett vén pénisznek lenni.

2019. jan. 8. 21:37
 9/9 anonim ***** válasza:

“A hosszú, tapasztalatszerzéssel telő évek az orvost cinikussá érlelik pont úgy, mint nemes, szép savszerkezetű bort a hordóban eltöltött idő. “

/Aszklépiosz/

2019. jan. 9. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!