Melyik jobb? Az egy vagy két csöves fonendoszkóp?
A két csöves szebb, ezért azt alánlanám. Mivel csak esztétikai és rangjelzési jelentősége van. Nekem aneszteziológusként az van, amit medikus koromban vettem a 80-as években a lengyel piacon ( mi aza a lengyel piac?), persze jól átalakítva: röntgenfilmből kivágott membrán, benzincső és fogkefe nyeléből faragott “füldarab”.
A diagnózis felállítására röntgen, uh, ct, meg labor vizsgálatokat használunk, hallgazózás közben gondolkoduk, mi lehet a baja? Úgy, mint a sebész a has nyomkodása közben.
Az igazi menő óriáspedagógus azonban nem használja a fonendoszkópját, hanem az áhitatos nagyviziten egyenesen a fülét szorítja oda a beteg hátához persze egy erre a célra készenlétben tartott textil pelenkán keresztül. Na az, az már valami, az már igazi tanár!
Az egycsöves jobb. Kb. 90 százalékunk Littmant használ.
Utolsó te meg bekaphatod,nem vettek fel orvosira? Savanyú a szőlő?
Te álmodban voltál anesztes maximum. Ez amit idehánytál az a frusztrált műtősfiú szint.
Egyébként pont aneszten az egyik legfontosabb a foni, mert rohadtul nincs időd a röntgenre.
Jó. Pozícionáld foni nélkül.
A posztodban kb. azt írtad, hogy a foni csak státuszszimbólum semmi több. Holott az egyik leghasznosabb eszközünk. A minőség szintén fontos pláne ha kicipeled a segged az intenzívről. Két fonim van egy olcsó meg egy Littmann, ég és föld a kettő.
Egyébként lehet, hogy hülyegyerek vagyok, de még mindig jobb mint cinikus, kiégett vén pénisznek lenni.
“A hosszú, tapasztalatszerzéssel telő évek az orvost cinikussá érlelik pont úgy, mint nemes, szép savszerkezetű bort a hordóban eltöltött idő. “
/Aszklépiosz/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!