Mennyi és milyen információval tér el két univerzum?
Milyen bit?
Ha a mi világunkban keletkezik pl. 2 csillag, azoknak mi köze egymáshoz?
Ugyanígy, HA tud 2 világ keletkezni egy harmadikból - azoknak mi köze lesz egymáshoz?
"Tegyük fel, hogy a két univerzumnak az előző pillanatban ugyanaz volt az őse."
És ettől a minutumtól az egész fikció. Úgyhogy annyi bit különbséget teszel fel, amennyi jólesik.
Vonatkozik arra is, hogy mi ez a bitnyi különbség és hol van.
Ha én kitalálok egy tűzokádó sárkányt, nem tőled fogom kérdezni, hány foga van.
"Feltettem, hogy egyszerre létezik múlt, jelent és jövő, és a jövő univerzumai a jelen, az pedig a múlt univerzumaiból származik."
Lehet feltételezni, csak akkor úgy, hogy adott feltételezéssel összepasszoló ismereteink vannak-e, tehát van-e alapunk ebből következtetéseket levonni. Jelen esetben én speciel nem érzem azt az összekötő kapcsot, amire következtetéseket lehetne alapozni.
"Ez itt nem sci-fi, tudomány."
Sajnos, amíg a fent említett következtetési alapok nincsenek meg, addig inkább fikció, tudomány nélkül. Ma"x metafizika.
"Vagy szerintetek a jelentől függetlenül születik a jövő?!"
Nem. Sőt, úgy néz ki, hogy a múlt, a jelen végtelenül vékony vonala és a jövő együtt, egyszerre létezik és mivel a jelen vonala mindenhol mindenkinek máshol van, az a vonal csak képzetes.
De a mai tudásunk alapján mindez a ma ismert univerzum létezésének keretein belül igaz. A kérdésed kilép ebből, oda, ahol még semmit sem ismerünk. Marad a fikció.
Univerzumból csak egy van.
Ha kitalálsz egy másik univerzumot, akkor a te dolgod minden részletet kitalálni.
Kicsit emlékeztet a "milyen számra gondoltam" játékra, ahol csak egyet lehet kérdezni.
Ha jól értem, akkor valami ilyesmi lehet a kérdés;
Ha van egy tégladarabom, és azt arrébb tolom, akkor az "eredeti" tégla és az "új" tégla között mennyi "bit" van?
Az analógia ugyanaz a kérdésben, csak az idő síkján.
Ha abból indulunk ki, hogy a "bit" a legkisebb egység, vagyis ami tovább nem osztható (vagy legalábbis nem mérhető a törtrésze), akkor a Planck-idő lesz a válasz a kérdésedre, vagyis
1 bit = 1 Plack-idő.
Hogy hol van, az már egy érdekesebb kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!