Mi a hiba a logikámban amikor megadott frekvencia mellett a csúcsfeszültség és egy megadott feszültség között eltelt időt akarom kiszámolni a szinuszos függvényen?
Ugye ebből a képletből kijön : U(pillanatnyi) =U(maximalis)*cos(omega*t)
De én előtte magamtól erre gondoltam: Mivel 50 Hz azt jelenti, hogy 1/200 s alatt teszi meg a csúcsfeszültség és 0 közötti távot, ezt az időt elosztom a csúcsfeszültséggel, majd megszorszom a csúcsfeszültség és a megadott [csúcsfeszültség és 0 közötti] adott feszültség különbségének értékével értékével.
Az első, elméletileg helyes képletből az jön ki t-re, hogy 0,143 s, míg az én gondolkodásom alapján az, hogy 2,769*10^-3 s. Nem tudok rájönni, hogy miért nem helyes a gondolatmenetem.
A képleted egy háromszögjel esetén működik.
Szinuszjel esetén muszáj beleraknod egy szinuszt (vagy koszinuszt) a képletedbe.
Szóval a kék (3.) jelalakra működik, a pirosra (1.) legfeljebb egy közelítésnek jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!