Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan tudják, hogy nincs két...

Honnan tudják, hogy nincs két egyforma hópehely?

Figyelt kérdés
Úgy értem van aki az összeset megnézte? Értem én hogy egy hópehely alakja komplex és egyedi, de gondoljunk bele, csak egy akkora országban mint Magyarország, egyetlen év alatt hány ezermilliárd hópehely esik le? Eleve a számok alapján is kizárt hogy az egész világon ne legyen két egyforma, annyira magasnak kéne lennie a variációknak. Akkor mégis miért jelentik ki a tudósok expliciten hogy nem létezik két egyforma hópehely? Honnan tudják ezt?

2018. júl. 29. 20:47
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%
Egy fontos dolog felett elsiklottatok ami pedig az hogy melyik pillanatban egyformák? Mert egy hópehely ahogyan esik egyfolytába változik tehát ha mondjuk 2 perc alatt esik le atomi szinten de lehet h szabad v mikroszkópal is lehet változást érzékelni. Ha modnjuk 2 pehely esés közben x-szer változik a másik meg y-nal akkor elehőségek száma xy .
2018. júl. 30. 18:38
 12/12 anonim ***** válasza:
48%
Kérdező! Sehonnan nem tudjuk. Vannak számítások arról (mint egyik válasz részletezte is), hogy milyen sok lehetőség van. Azonban ha meggondolod, hogy egy kocka csupán hat lappal rendelkezik, mégis tudhatsz (nagy szerencsével) egy húszas sorozatot dobni mondjuk a hatosból, akkor láthatod, lehetséges két egyforma hópehely. Azonban ezer oka van, hogy ezt nem fogja észrevenni senki (például nem is figyelik, például nehéz szabad szemmel, például komoly eszköztár kellene, és még sok más feltétel). Tehát akár van,akár nincs, ezt soha senki nem fogja megvizsgálni.
2018. júl. 30. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!