Evolúciós kérdés. Mi a véleményed?
@38
Vagy mondjuk hallottál már olyat, hogy a fejlett orvostudományt megkérte egy retinális tetrakromát ember, hogy az átlagnál sokkal gazdagabb színárnyalatlátásából gyógyítsák ki???
És még bőven lehetne...
@Kérdező: "Itt gyiken is láttam már, hogy evolúció = reprodukció, variáció, szelekció."
Azért ez a legfontosabb motor, és előbb vagy utóbb a dolog kikerülhetetlenné válik.
Amúgy én is szoktam ezt így írni. :)
Lehetetlen, hogy mindent sarkosan leírjon az ember ilyenkor, amikor még az alapok megértetése is sokszor kínkeserves munka, és nem azért mert a tag hülye lenne, hanem pl. a kreacionizmus fals tanításai-, vagy az aszfaltról felszedett sztereotípiák akár több évtizede munkálkodnak a félretájékoztatott agyban, amelyik képtelen felfogni, és elhinni, hogy rosszul tudja azt az evolúcióról, amit addig egész életben meggyőződéssel vallott róla.
Sokkal rosszabb és hamisabb sztereotípia az evolúcióról pl. ezek: szelekció = halál, vagyis az evolúció működésének feltétele a halál ; evolúció = erősebb kutya izél... és sajna ezeket is bőven lehetne folytatni... :(
@Kérdező: "Csak azért írtam, mert elméletileg nem kell hozzá."
Nem csak elméletileg, hanem tutkó. :)
Akár kialakulnak olyan helyzetek is, ahol a neutrális mintázatok terjedése inkább az uralkodó még akár huzamosabb ideig is, csak előbb vagy utóbb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!