A fáraóhangyákban nincsenek dipólus molekulák?
Nem pusztulnak el a mikrohullámú sütőben még több perc alatt sem. Több alkalommal lett letesztelve.
Tanácstalanok vagyunk. Én fizikus hallgató vagyok, a párom biológus.
Szerintem inkabb csak tul kicsik ahhoz, hogy hatekonyan tudd melegiteni oket egy mikrosutoben.
Nincs olyan eloleny, amely ne tartalmazna vizet.
Azért elég ciki fizikus hallgatóként, hogy nem az első gondolatotok a hullámhossz volt. Ez annyira triviálisnak tűnik.
Gimis fizika...
A kísérlet és a kérdés viszont poén.
Hát nem tudom, a 12 cm körüli hullámhossz mennyire játszhat be pont a hangya méreténél.
Lehet, hogy pont egyetlen felharmonikusra sem stimmel?
Mi van a muslincával? Méret hasonló.
A legjobb válasz amit találtam, három pontból áll.
1. a hullámhossznál sokkal kisebb hangya kis melegítő teljesítményt kap.
2. kis mérete miatt könnyen tud olyan helyeken kolbászolni a sütőben, ahol a hullámkoncentráció alacsony (a mikróban a hullámeloszlás nem homogén, ezért is van a forgó tányér).
3. a hangya testfelülete a térfogatához képest nagyon nagy, gyorsan tud hőt veszteni, kihűlni, ha túlmelegszik.
Na igen, de a videóban kipróbálták hangya méretű almadarabokkal, és teljesen hűvösek maradtak.
Azokban pedig lényegesen több a víz és nem tudnak vándorolni :)
Akkor egy rács alakban kéne almadarabokat letenni és megnézni mi a helyzet.
Abból indulok ki, hogy a mikró ajtaján a rács is lyukacsos, és még sem szöknek el a hullámok, mert megtörnek a lyukakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!