Számotokra mi a legérdekesebb, legcsodálatosabb dolog az univerzumban?
Engem maguk a csillagok érdekeltek mindig, magukban is, de a kettősök, vagy a gömbhalmazok még annál is jobban.
A csillagokban lejátszódó folyamatok, maguk a méretek, a hihetetlen tömegük, a változó anyag mind, mind roppant érdekes, de az egymásra hatásuk különösen.
Fajtáik, fejlődésük, az, hogy miért és miképpen alkotnak galaxisokat olyannyira meghatározó, hogy minden belőlük származik, a Földi anyag is, vagy az élet, amelynek energiáját a Nap biztosítja beleértve a hő és fénysugárzást, de a szén, olaj, vagy az urán, a hasadó anyagok kialakulását is.
Hogy az életnek nincs értelme, de "viszünk" bele!
Meg a legrejtélyesebb dolgok: a világegyetem működése (végtelen?), az atomok szerkezete, a női agy, ...
A szubjektivitás, hogy ugyanazt másképp látjuk, meg sok embert a tények egyáltalán nem érdekelnek, az érzelmek.
Valójában az emberi agy, fantázia, hogy mindig van újabb ismeret, felfedezés. Olyan is, ami tegnap még elképzelhetetlennek tűnt.
legérdekesebb: Az agy, a méretek és távlatok, a fizika, az élet ismeretlen formái, stb...
Legcsodálatosabb: A felfedezés, szerelem, barátság, (tehát az agyunk játéka "velünk"...)
Az első válaszoló gyönyörűen fogalmazott.
Szintén így gondolom én is. :-)
És ami érdekes az hogy ezt az univerzumot emberi aggyal teljesen felfedezhetőnek és felfoghatónak készült de ami azon túl van az már nem. Ez annyira érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!