Miért vannak különböző bőrszínű emberek a Földön?
Genetikai vizsgálatok miatt gondolják, meg különböző leletek alapján, ami támogatja az elméletet.
Nem túl régi a genetika, mint tudomány, de mostanra elég magas szintre jutott és ezért elfogadott az afrikai eredet.
Vannak akik kétségbe vonják, sőt, európai eredetet feltételeznek, de ott több probléma is akad, amíg az afrikai teljesen lefedett, így elfogadható.
"Még le is pontoznak mert nem tetszik nekik az elmélet amit nem is én találtam ki. Szerintem a kérdező csak trollkodik mert ezt mindenki tudja..."
Ha trollkodásnak számít az, hogy nem hiszek el mindent feltétel nélkül, akkor vállalom, az vagyok.
"A feketétől eltérő bőrszínek mindössze kb 50000 éve létezhetnek."
Ez azért nem igaz, mert a "fehér" bőrszint erősen valószínű, hogy a neander-völgyiekkel való kereszteződés során vettük át és ők előbb alakultak ki mint a modern ember. Az persze lehet, hogy 50k éve vettük át tőlük, de attól még létezett más bőrszín azelőtt is, és mivel minden nem szub-sharai afrikai hordoz átlagosan 2% neander-völgyi DNS-t, ezért ők is az őseinknek tekinthetőek.
Egyébként korábban kérdezted kérdező, hogy a leszármazottjaid feketévé válnának e Afrikában, nem magától értetődően, ehhez olyan irányú mutáció kéne, ami ha meg is jelenne, nem jelenne meg minden leszármazottadban és egyáltalán nem terjedne el a többi ottani fehér között, ha ők csak fehérekkel szaporodnak (hiszen akkor az a leszármazottad, már nem lenne az), viszont régen amikor a technika és az orvostudomány hiányában még nagyban működött az emberek között is a természetes szelekció, akkor a sötét bőrűek komoly előnyben voltak afrikában a világos bőrűekkel szemben, ezért ez a tulajdonság elterjedt (és ugyan így fordítva európában a fehérekkel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!