Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért vannak különböző bőrszín...

Miért vannak különböző bőrszínű emberek a Földön?

Figyelt kérdés
Mitől alakult ez ki? Mi ennek az oka, hogy az egyik ember sárga, fehér meg fekete?

2018. jún. 17. 15:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
2018. jún. 17. 19:47
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően azért mert az erősen napos területeken a világos bőrűek folyton leégnek, könnyen bőrrákosak lesznek, eközben meg a hideg napsütés szegény területeken a sötét bőrűek D vitamin hiányban szenvednek. A feketétől eltérő bőrszínek mindössze kb 50000 éve létezhetnek.
2018. jún. 17. 20:34
 13/19 anonim válasza:
75%
Kérdező minden ember afrikából vándorolt ki, a mostani emberek mind feketék voltak, a sárgák meg a fehérek is. Miaz hogy nem hiszel benne? Akkor a te őseid honnan kerültek ide, a föld alól?
2018. jún. 17. 20:34
 14/19 A kérdező kommentje:
Minden ember Afrikából vándorolt ki? Mi erre a bizonyíték? Bizonyíték hiányában ez csak egy hipotézis.
2018. jún. 17. 22:00
 15/19 anonim ***** válasza:

Genetikai vizsgálatok miatt gondolják, meg különböző leletek alapján, ami támogatja az elméletet.

Nem túl régi a genetika, mint tudomány, de mostanra elég magas szintre jutott és ezért elfogadott az afrikai eredet.

Vannak akik kétségbe vonják, sőt, európai eredetet feltételeznek, de ott több probléma is akad, amíg az afrikai teljesen lefedett, így elfogadható.

[link]

2018. jún. 18. 01:40
 16/19 anonim válasza:
Még le is pontoznak mert nem tetszik nekik az elmélet amit nem is én találtam ki. Szerintem a kérdező csak trollkodik mert ezt mindenki tudja...
2018. jún. 18. 09:39
 17/19 A kérdező kommentje:

"Még le is pontoznak mert nem tetszik nekik az elmélet amit nem is én találtam ki. Szerintem a kérdező csak trollkodik mert ezt mindenki tudja..."

Ha trollkodásnak számít az, hogy nem hiszek el mindent feltétel nélkül, akkor vállalom, az vagyok.

2018. jún. 18. 13:25
 18/19 anonim ***** válasza:

"A feketétől eltérő bőrszínek mindössze kb 50000 éve létezhetnek."

Ez azért nem igaz, mert a "fehér" bőrszint erősen valószínű, hogy a neander-völgyiekkel való kereszteződés során vettük át és ők előbb alakultak ki mint a modern ember. Az persze lehet, hogy 50k éve vettük át tőlük, de attól még létezett más bőrszín azelőtt is, és mivel minden nem szub-sharai afrikai hordoz átlagosan 2% neander-völgyi DNS-t, ezért ők is az őseinknek tekinthetőek.

Egyébként korábban kérdezted kérdező, hogy a leszármazottjaid feketévé válnának e Afrikában, nem magától értetődően, ehhez olyan irányú mutáció kéne, ami ha meg is jelenne, nem jelenne meg minden leszármazottadban és egyáltalán nem terjedne el a többi ottani fehér között, ha ők csak fehérekkel szaporodnak (hiszen akkor az a leszármazottad, már nem lenne az), viszont régen amikor a technika és az orvostudomány hiányában még nagyban működött az emberek között is a természetes szelekció, akkor a sötét bőrűek komoly előnyben voltak afrikában a világos bőrűekkel szemben, ezért ez a tulajdonság elterjedt (és ugyan így fordítva európában a fehérekkel).

2018. jún. 19. 05:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Egyébként ahogy a fentiekben utaltam is rá, nem kell hogy előny származzon egy tulajdonságból a túlélés tekintetében amíg nem származik belőle túl nagy hátrány könnyen fennmaradhat vagy akár el is terjedhet lassan (pl. minden embernek van egy genetikai hibája ami miatt nem tud c-vitamint előállítani, míg más állatok tudnak), illetve az is elég egy tulajdonság elterjedéséhez, ha csak a szaporodásban jelent előnyt, mint pl. a páva nagy, nehéz és egyáltalán nem praktikus tollai (tehát ebben az esetben az emberek előnyben részesítenek egy bizonyos bőrszínt a párválasztásnál), így terjedt el amúgy a kék szemszín is, ami nincs 10000 éves.
2018. jún. 19. 05:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!