Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nátrium klorid mint tartósítós...

Nátrium klorid mint tartósítószer?

Figyelt kérdés
Készítettem univerzálindikátor oldatot egyszer, (lila káposzta) betettem a lombikba és lezártam. Egy-két nappal utána amikor újra használni akartam, fingszaga lett, szóval ki kellett dobnom. Most újra csináltam, és teleraktam nátrium kloriddal (asztali só), és remélem hogy ez megakadályozza a rohadást. (azért mert ha jól emlékszem akkor az ősemberek is valami ilyesmit csináltak. Vagy pl.: jerky az a szárított sós marhahús nyami)

2018. jún. 9. 13:57
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Az ősemberek nem készítettek univerzálindikátor oldatot, a sót viszont mindmáig használják a népek élelmiszerek tartósítására, konkrétan káposztát (vagy uborkát) is lehet vele tartósítani.
2018. jún. 9. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!