Miért ártalmas a hideg levegő és miért nem a hideg víz?
Épp azért mert durvább, hirtelenebb hatás és nem annyi ideig, hogy BELÜL is lehűtsön.
A klímában, huzatban ücsörögve hosszú hűtő hatásnak teszed ki magad és csaknem észrevétlenül, a szervezet nem tud rá normálisan reagálni.
Egy hirtelen erős külső hideghatásra azonnal összehúzódnak a bőr alatti erek és a szervezet "vészmódba" kapcsol.
A víz is be tud tenni, de nem egy kétperces zuhany formájában. A kádban, medencében, ha jön a didergés, akkor már általában cheszheted, a meghűlés addigra be is leeht nyelve.
Ugyanúgy összehozható egy fél literes jéghideg üdítő ledöntésével is. A szervezet a külső hidegingerre jobban tud reagálni, mint egy belső lehűlésre.
pl. sokaknak megfájdul a feje szélben.
Na ez a rész szerintem nem hőmérséklet téma. Őszintén szólva nem tudom, mi a pontos ok, hogy esetleg légnyomás-ingadozás...
Itt egy cikk, ami éppen erről szól, orvosi hitelességét nem tudom felmérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!