Mitől lehet valakinek a testszőrzete felemás színű?
A párom szakálla alapvetően sötétbarna/fekete, de vannak benne szőke és majdnem fehér szálak is. Emiatt úgy néz ki messziről, mintha foltokban nem nőne, pedig de... (Amióta ismerem, így van, szóval az őszülés kizárva.) A haja is változtatta a színét: amikor megismertem, egész világosbarna, majdnem szőke volt a haja, aztán besötétedett, és most megint kezd világosodni. Az enyém bezzeg marad sötétbarna :'(
Tudja valaki, mi okozhatja ezt a jelenséget? Kíváncsi lettem, de nem találtam róla semmit, bár lehet, csak bénán kerestem ^^"
Pedig bizony nincs kizárva. Mert az őszülés nem olyan, hogy adott egykor, aztán pár szürke szál, aztán egyre több.
Ugyanakkor a szőrzet a test része, tápanyagtól nő és alakulnak a tulajdonságai. Nem nagyon alakulnak, de egyéni hajlamtól, étrendtől, életmódtól függően kicsit igen. Viszont konkrét esetet csak a konkrét személy konkrét és (ez esetben) rendkívül szerteágazó vizsgálatával lehet konkrétan megindokolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!