Van formula az iterációra?
Iteráció alatt nem függvények ismétlését értem (funkcionális hatvány), hanem azt az operátort, ami összeadásból szorzást, szorzásból hatványt, hatványból tetrációt, kompozícióból funkcionális hatványt... csinál.
Tehát legyen adott az y O x kifejezés, és az O operátort szeretném iterálni, akár többször is. Van rá képlet?
Igen, mert egy speciális függvény: vektortérből vektortérbe képez le. Sőt, vannak funkcionálok is, amik szintén függvények, a vektortérből az alatta fekvő testbe képeznek le.
De, hogy összezavarjalak, elárulom, hogy vannak metrikák és mértékek , amik viszont két különböző dolog. :D
Nem tudom, milyen könyvből szeded a tudásod, de javaslom, hogy valami rendes analízis jegyzetet keríts. Nekem például a Kristóf-féle Analízis Elemei I-IV jött be, de példának okáért a TypoTeX kiadónál is vannak tök jók. Csak először ne a nemsztenderd analízissel, hanem a klasszikussal kezdj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!