Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha biológusnak készülök, a...

Qasdfewd kérdése:

Ha biológusnak készülök, a periódusos tábla ismerete szükséges lesz?

Figyelt kérdés
Mert ha igen, nagyobb hangsúlyt fektetek rá, hogy kívülről tudjam az egészet. Vagy annyira felesleges bemagolni?

2018. máj. 2. 21:23
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Vannak szárazabb anyagrészek, ne harapjátok le a fejemet. :(
2018. máj. 3. 07:40
 12/17 anonim ***** válasza:

Ne vedd magadra, én speciel nem is neked írtam, csak azokra akik seggeléssel diplomáznak :)

Sok sikert és kitartás a biológiához!

2018. máj. 3. 08:17
 13/17 anonim ***** válasza:

#9 nem olvastad figyelmesen. Nem azt írtam, hogy diplomája nem lesz, hanem azt, nem lesz biológus. Diplomát már az ecserin is lehet venni.

Kérdező. Nincsenek szárazabb anyagrészek. Csak olyanok, amik kevésbé érdeklik az embert.De nem ez számít, hanem az, mekkora a szerepe az adott tudományágban.

2018. máj. 3. 10:52
 14/17 anonim ***** válasza:

"Nem azt írtam, hogy diplomája nem lesz, hanem azt, nem lesz biológus."

Biológus az, akinek van biológus diplomája. Vagy szerinted ki biológus?

2018. máj. 3. 11:20
 15/17 A kérdező kommentje:

13.

Nem látom értelmét a vitának, de nyilván vannak olyan részek, amelyeket nem elég megérteni, hanem be kell magolni. Most sorolhatnék az anatómián át a biológia tudománytörténetéig egy csomó mindent.

Ha egy csont latin nevét kell megtanulni csak az segítene, ha értenék latinul. Akkor valóban nem kéne magolnom. :)

2018. máj. 3. 12:46
 16/17 anonim ***** válasza:

Az biológus, aki a diploma után is dolgozik biológusként... vagy legalább szakmához közel, pl tudományos sales-ként techcégeknél, vagy applied field scientistként.

Ha klímaszerelő leszel, lehet 10x annyit keresel, de nem is leszel biológus :)

A diploma csak egy papír, tényleg nem jelent semmit. Még csak a valós tudásról, képességekről sem.

...

A lexikális tudásnak két haszna van. Egyrészt ha legalább egyszer megtanulod, akkor az az emléknyom tartós marad, és ha munkában előjön, legalább tudod hol keresd (amúgy senki nem jegyez meg pontosan semmit, ha csak nem 24/7 ezzel foglalkozol)

Másrészt meg ez a közetelmény, ez adja a vizsgát. Ettől lesz olyan, ami miatt diplomát kapsz. Amúgy sok jelentősége nincs.

2018. máj. 3. 13:55
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ha biológusnak készül, és figyelembe veszi a hozzászólásokat, és még okosnak is tartaja magát, bizonyára feltűnik önnek a leírt mondatában a fura tartalom, miszerint:

"Ha egy csont latin nevét kell megtanulni csak az segítene, ha értenék latinul. Akkor valóban nem kéne magolnom."

Ebben benne van az igazság.

Nem értem, hogy ez miért nem alapkövetelmény biológia szakon?

A periódusos tábla ismeretéhez hozzáfűzném volt nagyszerű tanárom álláspontját, miszerint:

"Nem minden felesleges marhaságot bemagolva kell tudni ismereteinket, hanem azt, hogy melyik polcon, melyik könyvben találhatod meg."

Erre találták fel a periódusos rendszert. Fogod, megnézed.

Példa: egy gépész szerinted tudja az összes szabványos zártszelvény mérethez tartozó keresztmetszeti tényezőt?

2018. máj. 19. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!