Az elmúlt 3 évben tudomásom szerint 3 meteor volt megfigyelhető Magyarországról. Mennyi annak az esélye, hogy mindhármat lássa egy ember?
Az első 2016 májusában volt, a második 2017 májusában és a harmadik 2018 áprilisban. Tudomásom szerint ebben az időtartamban nem is volt más meteor észlelés, amit Magyarország területéről szabad szemmel látni lehetett volna.
Mindhármat láttam néhány másodpercig. Mindhárom észlelés véletlen volt. Nem egész este az eget szoktam kémlelni, minden alkalommal véletlenül tartózkodtam épp olyan helyen, ahonnan megfigyelhetők voltak.
Pontosítok, ennyit láttak minimum öten.
Amit kevesebben láttak, csak tavaly 9 darab.
Csak az elmúlt évben több, mint 10 tűzgömb volt bejelentve Magyarországon.
(Wadmalac linkje alapján.)
+infó:
Köszönöm a linkeket. Próbáltam én is kutakodni észlelések után a neten, de nem találtam azokon kívül többet, amiket én is láttam. Most már látom, hogy nem annyira ritka jelenség ez, mint eddig hittem.
Csak elég fura, hogy 36 évig egyet sem láttam, azóta meg minden évben.
De szerencsésnek érzem magam, mert láthattam őket, renmélem, lesz még hasonló élményben részem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!