Mi lenne ha furnánk egy lyukat a marsra?
Én nem értek hozzá. Csak egyszer eszt álmodtam és az lenne a kérdésem, hogy lenne valami különös?
Tehát az álmom az volt, hogy terraformálják a marsot és egy legalább 1cm átmérőjű lyukat fúrnak a masba ami az alsó pont és a felsőpontot köti össze. Tehát egy lézerrel az űrből átfurnák a marsot.
Én nem értek ehhez még azt se tudom miért álmodtam meg, hogy van e egyáltalán összefüggés a között amit mondok.
Csak szeretem volna megkérdezni olyanoktól akik értenek hozzá, hogy egy beindítani e valami nagy folyamatot. Vagy a szél befedné a lyukat, esetleg a gravitációs erőt befolyásolná?
Ha fúrnánk egy lyukat a Marsra, akkor lenne egy lyuk a Marson.
Ennyi.
Mivel már kihűlt, elég mélyre tudnál fúrni.
Azért a belseje még nyilván meleg, meg a nyomás is elég nagy, szóval lenne probléma mélyebben.
Nem ömölne ki a belseje, mivel a belseje nem folyékony, és a gravitáció úgyis a helyén tartaná.
A kifúrt anyag vizsgálatával sok mindent meg lehetne tudni a bolygóról.
Ha nem kotornák rendszeresen, akkor előbb-utóbb eltömődne.
Ahogy minden agyament teóriában lehet hasznos pont, itt is meg lehet fogni a reális praktikus öltet morzsáját.
Fúrjunk egy lukat a Marsra.
Nem centiset, nem keresztül, de mondjuk egy 10 km széleset, 8 km mélyet, kúposan, körben spirális rámpával fel-le járhatóan.
Az alján már emberi szervezet számára elviselhető mértékű légnyomás lenne és némi talajhő révén külön fűtés nélkül a hőmérséklet is emberbaráti lenne.
Csak sajnos ez a spanyolviasz esete.
A Mohole-terv régi már.
Elvileg működőképes, gyakorlatilag meg még a Marsra sem jutottunk el, nem hogy egy Manhattan-szigetnyi talajt ki tudjunk ott kotorni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!