Elvileg létezhet olyan élőlény aminek kopoltyúja és tüdeje is van?
Mit jelent az elvileg?! Elvileg életképes sárkányt is lehet csinálni, ki tudja egyszer a génmódosítás révén még lesz is. Elvileg én belerakhatok egy béka tüdőt meg kopoltyút is.
Vagy elvileg az evolúció létrehoz-e ilyet? Egyértelműen nem. Az a baj, hogy te hal kopoltyúban és ember tüdőben gondolkodsz, holott ezeknek változatai is vannak, egyéb gázcsere megoldásokról nem is beszélve... Innentől fogva mégis minek lenne valaminek 2 db, egyébként teljesen ki nem használható légzőszervnek, mikor lehet 1db módosított, de tökéletesen kihasznált légzőszerve?! Az evolúció pedig nagyon bünteti a pazarlást, ezt nem engedi meg, nem véletlenül alakulnak át egyes állatok drasztikusan életük folyamán, mikor életteret váltanak.
"milliőtől" nem értem ezt a szót :-(
Jajjj, igen, a gőte, tényleg eszembe sem jutott, tényleg érdekes állat, lehet veszek egyet. (remélem lehet tartani)
Szerintem is a tüdőshal a válasz a kérdésre, annak egyszerre van tüdeje és kopoltyúja, bár a tüdeje elég primitív szinten van a többi gerinceséhez képest.
A kérdés viszont szerintem úgy is értelmezhető, hogy van-e olyan élőlény, aminek élete során van kopoltyúja és tüdeje is (nem feltétlenül egyszerre). Erre a kézenfekvő válasz az ebihal és a béka. Pedig valójában a hüllőknek, madaraknak, és emlősöknek is (nekünk embereknek is) van kopoltyúja, csak még a megszületés előtt lebomlik. Ugyanígy van gerinchúrunk, elő- és ősvesénk is, de ezek is felszívódnak, és már az újszülöttekben sem találhatóak meg. Lehet kicsit OFF volt amit írtam, de szerintem azért érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!